Index Vakbarát Hírportál

Csapattársa gólját védte ki Eboué

2009. december 7., hétfő 16:20 | aznap frissítve

Az elefántcsontparti a kapufáról kipattanó labda után rossz helyre húzódott, a kapu előtt maradt, Fabregas miatta nem tudott a kapuba lőni a Stoke elleni bajnokin.

Még nem készült olyan statisztika, hogy saját játékos hányszor fosztotta meg góltól csapatát, mert éppen rossz helyen állt, de nagy a gyanú, hogy az Arsenal szűk két hét alatt a kétes rangsor elejére ugrott.

A Standard Liege elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen egy szöglet után támadt hatalmas kavarodás, öt lövést zúdítottak a kapura pár másodperc alatt a londoniak, végül Vermaelen elé került a labda, aki azonnal rálőtte, Arsavin fejéről oldalra pattant a gólba tartó labda.

A hétvégén még ennél is sokkal látványosabban akadályozta meg csapatának gólszerzését Eboué, aki a Stoke elleni bajnokin a gólvonal közelében csatangolt egy beadás után, a kapufáról kipattanó labdára Fabregas rástartolt, a védők nem is tudtak volna menteni, de megtette ezt az elefántcsontparti: lábáról oldalra pattant a labda.

Fabregasnak nem volt jó napja, mert előtte az Arsavin buktatásért megítélt büntetőt is kihagyta.

Fabregasszal nem először fordul elő ilyen eset, 2008 áprilisában lövését Bendtner blokkolta a Liverpool elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőn, így odalett a győzelem, és a továbbjutás is. A Standard és a Stoke elleni hárítások nem kerültek pontba.

Rovatok