Index Vakbarát Hírportál

A QPR-edző Buzsáky miatt felfüggesztve

2009. december 9., szerda 14:32 | aznap frissítve

Úgy tudni, Jim Magilton nem zárta ki az öltözőből, de lefejelte a magyar futballistát: elbocsáthatják az elborult trénert.

”A klub megerősíti, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette állásából Jim Magiltont, és belső vizsgálatot indított a hétfőn, Watfordban történt incidens miatt” – közölte szerda délben a Queens Park Rangers futballegyesület honlapja.

Kedd este pattant ki, hogy a 3-1-re elveszített meccs után a menedzser kizárta az öltözőből Buzsáky Ákost, a csapat magyar légiósát, akinek a nyilvános vécében kellett várakoznia fél órát, hogy meg ne fázzon.

A Daily Mail szerint nem egészen így történt, és nem emiatt került a kirúgás szélére Magilton, hanem mert lefejelte a magyart. A lap úgy tudja, a tréner dühöngött az újabb vereség miatt – legutóbbi hét meccsükből csak egyszer nyertek játékosai – , az öltözőben kereste a felelősöket, köztük Buzsákyt. Megkérdezte tőle, szerinte terrorizálja-e futballistáit, mire a középpályás vállrándítással válaszolt, és azt mondta, ”olyasmi”.

Erre Magilton nekiugrott, lefejelte, egy másik játékosa, Patrick Agyemang fogta le. Ekkor Agyemangot támadta le, aki megvédte magát, így az edző is visszavett. Közben Buzsáky – még meccsszerelésben – kiment az öltözőből, de nem a vécében, hanem a Watford szertárában keresett menedéket, ami útba esett a sajtószoba felé, így feltűnt az újságíróknak.

A Mail szerint Buzsákyért a másodedző ment, hogy visszahívja az öltözőbe, azzal a szöveggel, menjen nyugodtan, ő és főnöke reggelre valószínűleg úgysem lesznek már a QPR-nál.

Magilton állítja, csak nézetkülönbség volt, ennek ellenére kedden Buzsáky ügynökei megkeresték a klubelnök Gianni Paladinit, aki felfüggesztette az elborult menedzsert.

A QPR már csak 10. az angol másodosztályban, a helyi sajtó szerint Magilton nem tudta elviselni a kudarcok miatt rá nehezedő nyomást, végleg elküldhetik.

Rovatok