Index Vakbarát Hírportál

A Debrecentől túl könnyű elvenni a labdát

2009. december 10., csütörtök 11:18 | aznap frissítve

Az UEFA hivatalos Bajnokok Ligája-statisztikáiból tisztán látszik, miben kell javulnia a magyar bajnoknak, hogy legközelebb ne essen ki nulla ponttal.

Az Európai Labdarúgó Szövetség honlapjának hivatalos statisztikái szerint a Debrecen két kategóriában marad el igazán a többi BL-csapattól: átlagosan 41 százalékában birtokolta a labdát - ennél csak a Dinamo Kijev mutatója rosszabb (40 százalék) -, illetve átlagosan 23 percet tartotta játékban a labdát, itt szintén utolsó előtti, a rendkívül gyengén teljesítő Glasgow Rangerst előzi meg (22).

A játék többi elemében a számok nem mutatnak jelentős különbséget az európai élmezőny és a Debrecen között, a kapura tartó lövésekben például a középmezőnyhöz tartozik a magyar csapat.

A Debrecen pont nélkül, 5-19-es gólkülönbséggel zárta a csoportküzdelmeket, így a negyedik helyen végzett az olasz Fiorentina, a francia Olympique Lyon és az angol FC Liverpool mögött.

A góllövőlista élmezőnye:

6 gólos: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), 4 gólos: Michael Owen (Manchester United), Milos Krasic (CSZKA Moszkva), Edin Dzeko (VfL Wolfsburg), 3 gólos: Didier Drogba (Chelsea), Grafite (VfL Wolfsburg), Nicolas Anelka (Chelsea), Alberto Gilardino (Fiorentina), Miralem Pjanic (Olympique Lyon), Cesc Fabregas (Arsenal), Falcao (FC Porto), Hulk (FC Porto), Alan Dzagojev (CSZKA Moszkva)

A Debrecenből Rudolf Gergely és Adamo Coulibaly két-két gólt szerzett, mellettük Czvitkovics Péter volt még egy alkalommal eredményes.

Gólpasszok:

4: Luis Fabiano (Sevilla), Tomas Necid (CSZKA Moszkva), Juan Vargas (Fiorentina), Wendel (Girondins Bordeaux), 3: Andrej Arsavin (Arsenal), Alberto Gilardino, Miralem Pjanic, Florent Malouda (Chelsea), Clarence Seedorf (AC Milan)

A Debrecenből Leandro, Varga József, Szakály Péter, Bodnár László iratkozott fel a listára.

Legtöbb kapura lövés:

16: Diego Forlán (Atlético Madrid), 14: Zlatan Ibrahimovic (FC Barcelona), 12: Cristiano Ronaldo

A listán a 11. helyen szerepel Czvitkovics Péter, aki 9 alkalommal dolgoztatta meg a kapusokat. Rudolf Gergely 7-szer, Adamo Coulibaly 5-ször veszélyeztetett.

Legtöbbször állt lesen:

14: Filippo Inzaghi (AC Milan), 11: Adamo Coulibaly, 10: Kenny Miller (Glasgow Rangers), Alberto Gilardino, Pato (AC Milan)

Rudolf Gergely hét alkalommal állították meg.

Elkövetett szabálytalanságok:

21: Lassana Diarra (Real Madrid), Brandao (Olympique Marseille), 19: Alex Song (Arsenal), 18: Sergio Ramos (Real Madrid)

A Debrecenből Adamo Coulibaly szabálytalankodott a legtöbbször (15), Luis Ramos és Laczkó Zsolt ellen egyaránt 12-12 alkalommal fújtak a játékvezetők.

Elszenvedett szabálytalanságok:

29: Diego (Juventus), 23: Dudu (Olympiakosz Pireusz), Pato, 22: Hulk

A Debrecenből Adamo Coulibalyt 15 alkalommal állították meg szabálytalanul, utána Laczkó Zsolt (10) és Rudolf Gergely (9) következik.

Rovatok