Index Vakbarát Hírportál

Élmény, álom volt, de nagyon megviselt

2009. december 10., csütörtök 13:40

Varga József magát okolja a Debrecen súlyos lyoni vereségéért, edzője megindulásra biztatta, ő viszont passzolt, pontatlanul. Bízik benne, játszik még a Bajnokok Ligájában.

A Bajnokok Ligája csoportkörét nulla ponttal befejező Debrecen edzője, Herczeg András úgy gondolja, hogy fejlődtek játékosai, és ezt megerősítette Varga József is. “Másokon biztosan, de talán rajtam is látható” - mondta, majd hozzátette, az első kapott gólnál ez nem látszott.

“Gyötör nagyon ez a hiba, csúnyán elpasszoltam a labdát, sokáig okoltam magam utána, sajnálom, hogy így történt, mert nem hiszem, hogy enélkül négyet kaptunk volna. A hibám döntően befolyásolta a hatodik meccsünk alakulását” - magyarázta a 21 éves középpályás, aki még a selejtezőkben három gólt szerzett.

Herczeg András a meccs előtt felhívta a játékosok figyelmét arra, hogy saját térfelük közepén ne passzolgassanak, mert becsúszhat egy hiba, közbeugorhat valaki, a Juventus is így kapta az első gólt a Bayern ellen. Inkább fussanak be a labdával az üres területekre, biztatta a taktikai értekezleten játkosait. A szakvezető azt is kérte, hogy szabadon ne vezethessék a lyoniak a labdát a kapura, a negyedik gól előtt mégis ez történt.

Varga úgy érzi, a hazai Fiorentina elleni meccs volt a csúcspont - mind a csapatnak, mind neki -, akkor pontot érdemeltek volna, de az akkori védelmi megingások miatt nem sikerült begyűjteni azt.

“Szerettünk volna szorosabb meccseket játszani, mert szép, szép, hogy az álmunk teljesült, óriási élményekkel gazdagodtunk, Európa olyan stadionjában játszhattunk, ami sokaknak elérhetetlen, de ezek a vereségek belénk markoltak. Lelkileg nagyon megviselték a csapatot, engem is. Bízom viszont abban, hogy lesz még lehetőségünk a Bajnokok Ligájában játszani” - összegzett.

Rovatok