Index Vakbarát Hírportál

Geráék idén is legyőzték a Man. Unitedet

2009. december 19., szombat 18:29 | aznap frissítve

A Fulham 3-0-ra legyőzte a gyengén játszó Manchester Unitedet a Premier League 18. fordulójában. A Manchester City 4-3-ra verte a Fülöp Mártonnal felálló Sunderlandet, nyert a Tottenham és az Aston Villa is.

Tavaly Gera Zoltán góljával győzte le a Fulham a Manchester Unitedet, a magyar támadó a 18. fordulóban is a pályán volt, de a londoniaknak idén nem kellett a hajráig várniuk a győztes találatra. Danny Murphy vette el a labdát a határozatlan Paul Scholes-tól a 22. percben, és pontos lövéssel szerezte meg a vezetést a hazaiaknak.

A 46. percben az utóbbi hetekben nagyszerű formában futballozó Bobby Zamora duplázta meg a Fulham előnyét. A Manchester United rosszul játszott, több kulcsjátékos kritikán aluli teljesítményt nyújtott (Michael Owent értékelhető megmozdulás nélkül cserélte le Alex Ferguson a 72. percben), a Fulham a hajrához közeledve Damien Duff találatával tette teljessé a kiütést: 3-0.

Fordulatos meccset játszott a másik Manchesteri csapat. A City a 12. percben már második gólját lőtte a kiszolgáltatott Fülöp Márton kapujába, de a Sunderland nem adta fel, és a 24. percre egyenlített. Újra a Cityn volt a sor, Craig Bellamy góljával megint a hazaiaknál volt az előny, de a Sunderland egy gyönyörű támadás végén másodszor is egyenlített.

Az első bajnoki gólját a 12. percben szerző Roque Santa Cruz a 70. percben újra betalált, erre már nem volt válasza a vendégeknek, akik a 90. percben 10 emberre fogyatkoztak Turner kiállítása miatt és a vége 4-3 lett. Fülöp a gólokról nem tehetett, volt egy óriási védése is, amikor Carlos Tevez ravasz lövését tolta ki a kapu bal oldala elől.

A Tottenham Peter Crouch duplájával idegenben verte 2-0-ra a Blackburnt, és a később pályára lépő Arsenalt megelőzve a negyedik helyre jött fel. A harmadik helyen álló Aston Villa John Carew első idei góljával verte a Stoke Cityt.

Rovatok