Index Vakbarát Hírportál

Katalónia Cruyffal Brazíliát is megszorítaná

2009. december 26., szombat 00:01

Világklasszis szövetségi kapitány, világklasszis játékoskeret, a katalán válogatott mégsem mutathatja meg élesben tehetségét soha.

Victor Valdes - Bruno Saltor, Puyol, Oleguer, Capdevila - Busquets, Xavi - Verdú, Sergio García, Bojan, klubok szerint Barcelona - Valencia, Barcelona, Ajax, Villarreal - Barcelona, Barcelona - Espanyol, Betis, Barcelona - ebben a felállásban kezdett a katalán futballválogatott a hét közepén Argentína ellen. A barátságos meccset nyerte is 4-2-re, immár Johann Cruyffal a kispadon és köszönhetően Bojan szólógóljának.

Már ebben a felállásban sansza lenne a világ bármelyik csapata ellen, de még erősebb, ha a liverpoolos Pepe Reina áll a kapuban, a középpályán ott van az arsenalos Cesc Fabregas, elöl meg az espanyolos gólkirály, Raúl Tamudo, esetleg a Poollal BL-győztes Luis Garcia.

A keret bombaerős, hat jelenlegi és legalább ugyanennyi, de inkább több volt Barca-játékos van benne. A nemrég szövetségi kapitánynak kinevezett Cruyffal a kispadon is klasszis ül, tehetségük mégsem bontakozhat ki valószínűleg soha: Katalónia nem önálló állam, így hivatalos FIFA-meccset nem játszhat, Eb-n, vb-n nem indulhat.

Hogy ott lehessen, el kellene szakadnia az autonóm területnek Spanyolországtól, és ugyan a katalánok nagy része ezt szeretné, szinte biztosan nem fog megtörténni.

Így marad az évi egy-két barátságos, illetve Baszkföld ellen kevésbé barátságos mérkőzés.

Katalónia-Argentína 4-2

Katalónia: Victor Valdes (Codina, 78’) - Bruno Saltor, Puyol (Oscar Serrano 63), Oleguer, Capdevila - Piqué (Moises Hurtado, 46), Busquets, Xavi (Sergio Gonzalez, 57 ) - Verdú, Sergio García (Fernando Navarro, 74), Bojan (Corominas, 66).

Argentína: Diego Pozo - Cristian Alvarez (Salvio, 80), Nicolas Otamendi (Nico Pareja, 46), Martin Demichelis, Emiliano Papa (Dátolo, 62) - Fernando Gago (Banega 79), Mario Bolatti, Javier Pastore, Angel di Maria - Ezequiel Lavezzi, Gonzalo Higuain (Martin Palermo, 67).

Gólszerzők: Sergio García 44’, Bojan 56’, Sergio Gonzalez 70’ pen, Moises Hurtado 76’, illetve Pastore 63’, Di Maria 72’.

Rovatok