Index Vakbarát Hírportál

Rooney volt az MU hőse a Hull otthonában

2009. december 27., vasárnap 19:38

A Premier League 19. fordulójának zárómeccsén a Manchester United 3-1-re legyőzte idegenben a Hull Cityt, és visszaelőzte az Arsenalt a második helyen. A vendégek hőse Wayne Rooney volt, aki ugyan benne volt a hazaiak egyenlítésében is, de egy góljával és két gólpasszával vezette győzelemre a Unitedet.

A Manchester Unitednek nyernie kellett, hogy visszaelőzze az Aston Villát verő Arsenalt a második helyen, de az elképesztő iramú, nagyon sok hibát hozó első félidőben csak helyzetekig jutott a bátran harcoló Hull City pályáján.

A hazaiaknak is voltak helyzeteik, de az aktívan játszó Wayne Rooney a félidő utolsó percében a Manchesternek szerzett vezetést. Az angol válogatott csatár Fletcher beadására robbant be, és közelről szerezte meg 21. gólját 2009-ben, amivel a Premier League idei legeredményesebb csatára lett.

A szünet után újra Rooney volt a főszereplő, de ezúttal a saját kapujánál: egy rosszul hazaadott passzát fülelte le Craig Fagan, az akció végén Rafael lökte fel Altidore-t, így büntetőhöz jutott a Hull, amit Fagan be is lőtt.

A Hull elhitte, hogy győzhet, és a szokás szerint tartalékos vendégek ellen megindult, de a United szerzett gólt egy kontrából. Rooney gólt érő centerezését Park elől lőtte saját kapujába Andy Dawson.

A manchesteri csatárban még maradt egy zseniális gólpassz, két védő között is megtalálta a folyosót, ahol Dimitar Berbatovhoz játszhatta a labdát, a bolgár csatár közelről nem hibázott, és eldöntötte a meccset. Győzelmével a Manchester United visszaelőzte a második helyen az Arsenalt.

Rovatok