Index Vakbarát Hírportál

Vieira heti 40 millióért a Manchester Cityé

2010. január 7., csütörtök 13:34 | aznap frissítve

Nem nagy meglepetés, hogy a Manchester City nyitotta meg az átigazolási szezont, és rutinos sztárt szerzett jutányos áron: Partick Vieira heti 140 ezer fontot keres majd, de kölcsönbe érkezett. Megindult a mozgás, az angolok dán középhátvédért verekedhetnek, Ledesmáért olaszok esnek egymásnak.

Az átigazolási szezon első nagyobb üzlete Patrick Vieira Manchester Cityhez szerződése, és egyben az első meglepetés is. Azt lehetett tudni, hogy az Internél kevés lehetőséget kapó Vieira Angliába szerződhet (33 éves kora miatt már a kölcsönszerződés sem meglepetés), de a Tottenhamről, és korábbi csapatáról, az Arsenalról lehetett hallani.

Vieira korábbi edzője, Roberto Mancini első igazolása a Manchester Citynél, és ahogy várható volt, az olasz szakember a védekezést erősítette a francia középpályással, akinek csak akkor van esélye a francia vb-keretbe kerülésre, ha játszik.

Hasonló helyzet David Beckhammel is, aki győztes mérkőzéssel kezdett a Milanban, de a Serie A-ban voltak új szerzemények, akik még nála is jobban mutatkoztak be. Sergio Floccari első Lazio-meccsén duplázott, David Suazo (Inter-Genoa) is gólt szerzett, bár a Milan akkor már 5-1-re vezetett. A Lazióból hosszú vita után az Interhez szerződő Goran Pandev is a kapuba talált, de kiderült, már avonalon belülről vágták ki a védők a labdát, amit a macedón csatár visszastukkolt, így Balotellié lett a győztes gól Veronában.

A Milanhoz kapcsolódó hír, feléledt a kapcsolat a klub és nyári célpontja, Edin Dzeko között. A wolfsburgi csatár állítólag nagyon szeretne a Milanhoz szerződni (a nyári szerződés sem rajta múlt), de az olaszok nem nagyon szeretnének költeni, és inkább Marco Borriellót ajánlgatják cserébe.

Az Inter egyébként is balhátvédet akart szerezni, Cristian Chivu koponyatörésével sürgetővé vált a dolog, így valószínűleg folytatják a Lazio kifosztását: Pandev után érkezhet a szerb védő, Aleksandar Kolarov, és a legújabb hírek szerint egy másik elkívánkozó sztár, Christian Ledesma, akit többek között a Juventus is figyel.

A Chelsea képviselői a helyszínen nézték meg a Sampdoria-Palermo mérkőzést, ahol elsősorban a center, Giampaolo Pazzini játékát figyelték, de állítólag a Manchester United célpontjának számító Simon Kjaert is megnézték maguknak. A dán középhátvédet sokra tartják, a szicíliaiak biztosan nem tudják megtartani, ha a két angol elkezd marakodni rajta. Arról már nem is beszélve, ha beszáll a City is, amely valószínűleg hiába szeretné megvenni Giorgio Chiellinit, a Juventus középső védőjét.

Rovatok