Index Vakbarát Hírportál

Kádár Tamást sztárcsapatok vinnék

2010. január 9., szombat 11:57 | aznap frissítve

Már ott lenne a helye a Newcastle első csapatában, de az idősebbekben még jobban bíznak, írta az angol Daily Mail a 19 éves Kádár Tamásról. Öt élvonalbeli csapat figyeli fejlődését, másfélmillió fontot ér.

Miután a leedsi Jermaine Beckford gólja kiütötte a Manchster Unitedet az Angol Kupából, a Daily Mail összegyűjtött tíz olyan tehetséges és fiatal játékost, akik jelenleg a második és a harmadik ligában játszanak, de még nagy karrier áll előttük.

A listán nincsenek igazán ismert nevek, de hogy a Newcastle fiatal védője, Kádár Tamás felkerülhetett rá, önmagában nagy elismerés, ezenkívül ő az egyetlen légiós.

A bal lábas, de leginkább középen használható védő értékét pillanatnyilag másfélmillió fontra becsülik.

„Magas, jó felépítésű, nincs benne félelem, kétségtelenül ő a jövő embere, bár szorgalmas munkával már most az első csapatba verekedte magát. Coloccini és Steven Taylor mellett bármikor szóba jöhet” - írják jellemzésében. A Newcastle vezeti jelenleg az angol másodosztályt, és minden esélye megvan a feljutásra. Kádárt nem engedték az U20-as világbajnokságra sem, mert akkor is számítottak rá.

Az újság szerint öt élvonalbeli csapat is figyel a 19 éves magyarra: Liverpool, Tottenham, Bolton, Everton, Blackburn.

Ha az említettek közül csak kettő szeretné tényleg leigazolni, már figyelmet érdemlő az írás. Igaz a lap Juhász Rolandot is rendre hírbe hozta angol klubokkal, a magyar védő mégis maradt a belga Anderlechtnél.

Rovatok