Index Vakbarát Hírportál

3 érintésből szaladtak át az Arsenalon

2010. január 9., szombat 20:32

Az Arsenal nem kis szerencsével, a ráadás utolsó pillanataiban mentett pontot. A Manchester sem tudott nyerni a 12 forduló óta veretlen Birmingham otthonában, ráadásul Fletchert kiállították. Öt szombati, és két vasárnapi meccset elhalasztottak a hideg miatt a 21. fordulóban.

Nehéz időjárási körülmények között rendezték az angol futballbajnokság 21. fordulójának egyetlen szombat délutáni meccsét. A végig szakadó hóban az Arsenal kétszer is kiegyenlítette az Everton előnyét, mindkétszer egy védőről megpattanó labda csapta be Tim Howard kapust.

Az első félidőben Osman szerzett a vendégeknek vezetést, majd nem sokkal később Denilson lövése pattant meg éppen az első gól szerzőjén, ami megzavarta az Everton-kapust.

A második félidőben jobban játszott az Everton és egy nagyszerű kiugratásból Pienaar pazarul emelt Almunia felett a kapuba.

Az Evertonnak mégsem sikerült 1996 után újra nyerni az Arsenal stadionjában, mert a hosszabbítás perceiben a csereként beállt Tomás Rosicky lövése Neill lábán irányt változtatott és az elvetődő Howard felett a kapuba vágódott. 2-1-nél a vendégek cserecsatára, Vaughan eldönthette volna a meccset, de óriási ziccerben hibázott. Az Arsenal maradt a 3., az Everton pedig a 12. helyen.

Az első félidőben elképesztő fölényben játszott a Manchester United, de a gólt mégis a Birmingham lőtte. Az újonc ebben a szezonban 10 hazai meccsén korábban mindössze nyolc gólt lőtt, igaz, csak ötöt kapott. Hiába került Rooney és Valencia is nagy gólhelyzetbe, a 39. percben Cameron Jerome 204. bajnoki meccsén az 53. gólját szerezte, ebben a szezonban az ötödiket. A Birmingham az első 45 percben az egyetlen kaput eltaláló lövéséből gólt szerzett.

A második félidőben érthetetlenül lassan és pontatlanul játszott a MU, támadásai kiismerhetővé váltak, egy érdekes góllal mégis összejött az egyenlítés, pedig ekkor már veszélyesen futballozott a Birmingham.

Egy élesen belőtt labda Dannról a saját kapujába pattant. Clattenburg játékvezető még tanakodott egy darabig partjelzőjével, mivel Rooney lesen állt, de végül megadta gólt.

A találat felhozta a vendégeket, de közben a Birmingham is veszélyes támadásokat vezetett. A 83. percben a játékvezető egy jelentéktelen szabálytalanság miatt kiosztotta Fletchernek a második sárga lapot, így a Manchester United tíz emberrel fejezte be a meccset.

Ahogy az már sokszor előfordult a Manchester United meccsén, hat perc hosszabbítás következett, de a vendégek ezúttal nem lőttek gólt, ahogy szoktak. Az utolsó lehetőség a Birmingham előtt adódott, de Kuszczak - nem először - bravúrral védett. A Birmingham 12 forduló óta őrzi veretlenségét.

A csonka forduló egyértelmű nyertese a Chelsea, amely úgy tudott a táblázat élén maradni, hogy meccset sem játszott. A további szombati, illetve a két vasárnapi meccset elhalasztották a zord időjárás miatt.

Rovatok