Index Vakbarát Hírportál

Ilyen gólt csak Messi tud rúgni

2010. január 10., vasárnap 21:55 | aznap frissítve

Nehezebbre meccsre számíthatott a Real Madrid a Mallorca ellen, mert az elmúlt években rendre megszenvedett a csapattal. Most nem, Higuain a legjobbkor lőtte a gólját, majd adott egy gólpasszt is. A Barcelona félóra szenvedés után átszaladt a Tenerifén, ötnél megállt. Messi hármat lőtt, a harmadik zseniális volt.

A spanyol bajnokság tizenhetedik fordulójában a Real Madrid szakadó hóesésben játszott a váratlanul jól szereplő Mallorcával. A brazil aranylabdás Kaká visszatért, így majdnem a legerősebb összeállításában futott ki a hazai csapat, csak Sergio Ramos hiányzott a védelemből.

A meccs nem okozott nehézséget a Realnak, kivált, mert Higuain bal lábas bombája a nyolcadik percben a jobb felsőbe vágódott. Az argentin ennél jobban nem is helyezhette volna.

A második félidő elején Higuain beívelése után Granero ballal, kapásból bombázott a kapuba, ezzel be is állította a végeredményt, mert ezúttal Ronaldo lövései mindig elkerülték a kaput. A portugál hatalmas tapsot, amikor kétszer is becsúszással szerzett labdát a havas füvön.

A Real nem adott ki sokat magából, Guti is visszatért, de éppen a megsérült Xabi Alonso helyére, ő komoly veszteség lehet, ha sokáig kiesik a játékból, mert a másik ütköző középpályás, Diarra az Afrika-kupán játszik.

A Barcelona a Kanári-szigetekre utazott, és gyengén kezdett az esti meccsen, mert a Tenerife kapufát lőtt és folyamatosan alakította ki helyzeteit. Ezeket azonban kihagyta, míg a Barcelona a félidő utolsó negyedórájában nagyon beindult, és lényegében már ekkor eldöntötte a meccset. Messi kettőt lőtt, közben Puyol fejelt egyet.

Messi harmadik gólja volt a legnagyobb, előtte csak rutinfeladatot kellett megoldania, Bojan Krkic mindkétszer tökéletesen szolgálta ki, miután elfutott a bal szélen.

Ez a harmadik gól viszont olyan volt, amilyent csak ő lőhet: 18 méterről bokából, lazán alányúlt a labdának, és hajszálpontosan ívelt a bal felső sarokba. Ekkor is Krkic adta neki a labdát, igaz ezúttal csak odatolta elé.

Az ötödik gólt Pedro harcolta ki, de egy védőhöz írták, Luna menteni akart, de nem sikerült neki.

Rovatok