Index Vakbarát Hírportál

Briatore kirúgta a kilencedik QPR-edzőt is

2010. január 16., szombat 12:41 | aznap frissítve

A 2007 óta tulajdonos Flavio Briatore kirúgta a 9. edzőt is a Queen's Park Rangerstől, Paul Hart sorsát a Sheffield United elleni FA Kupa-kiesés pecsételte meg. A QPR 10. az angol másodosztályban, öt pontra van a célként megjelölt feljutási lehetőséget biztosító rájátszáshelytől.

Paul Hart mindössze öt meccset ért meg a Queen’s Park Rangers kispadján: Buzsáky Ákos klubja közös megegyezéssel szerződést bontott a decembert 17-én kinevezett szakemberrel. Hart Flavio Briatore tulajdonos kilencedik kirúgott edzője 2007 óta.

A QPR edzői 2007 óta

John Gregory, Luigi De Canio, Iain Dowie, Paulo Sousa, Jim Magilton, Paul Hart, Gareth Ainsworth (kétszer), Steve Gallenm és Marc Bircham ifiedzők, akik átmeneti jelleggel irányították a csapatot.

Hart a Buzsákyt lefejelő, és ezért kirúgott Jim Magiltont váltotta a Championshipben szereplő csapatnál, amelynél Flavio Briatore társtulajdonos a feljutást jelölte ki célul. A QPR jelenleg a 10., de csak öt pontra van a már rájátszást érő helyen álló Swansea-től.

Hart öt meccséből csak egyet nyert meg (a Bristolt verték hazai pályán 2-1-re), majd kikaptak az Ipswich-től, a maradék hármat a Sheffield Uniteddel játszották, a bajnokin és az FA-kupa meccsen 1-1-re végeztek, a kupaújrajátszást azonban hazai pályán 3-2-re elbukták. A mérkőzés után Hart bejelentette távozását.

A hétvégi bajnokin a tartalékcsapat edzője, Mick Harford irányítja a QPR-t, a hosszú távú megoldást az ex-West Ham-edző Alan Curbishley, vagy a tavaly a Readinget vezető Steve Coppell jelentheti.

Rovatok