Index Vakbarát Hírportál

Maradona tévécsatornát indít

2010. január 16., szombat 07:43

Még a június 11-én rajtoló, dél-afrikai világbajnokság előtt beindítja saját tv-csatornáját Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Miközben a júniusi futball-világbajnokságra készül, Diego Maradona folytatja tévés karrierjét is. Az argentinok szövetségi kapitánya korábban nagy sikerrel készített beszélgetős műsort hazájában, most saját csatornát indított.

"Ez lesz a sportvilág első olyan szórakoztató adója, amely minden szurkolói réteghez szól" - fogalmazott Maradona.

A csatornát Mexikóban mutatták be (ahol 1986-ban világbajnokságot nyert futballistaként), azért, hogy hangsúlyozzák, a vállalkozás nem Argentínára koncentrál, hanem a tervek szerint húsz országban lehet majd fogni. Az adó neve 10 ETV lesz, a 10 a legendás futballista egykori mezszámára, az E betű pedig az angol entertainment, azaz szórakoztatás szóra utal.

A tévéadó azonban nem valami Maradona köré épített valóságshow lesz, a ő maga csak néhány műsornak lesz aktív szereplője, és a csatorna programjai elsősorban azt próbálják majd bemutatni, hogy mi történik a kulisszák mögött.

Maradona körül egyébként is zajlik az élet, a héten adótartozása miatt elárverezték egy korábbi fülbevalóját Olaszorszgban. Pénteken pedig lejárt kéthónapos eltiltása, amiért novemberben durván beszólt az őt kritizáló újságíróknak. Az argentin kapitány vasárnap egy küldöttséggel Dél-Afrikába utazik, hogy megnézze csapata tervezett világbajnoki főhadiszállását.

Rovatok