Index Vakbarát Hírportál

Szétpezsgőzte az öltözőt a MU

2010. január 28., csütörtök 15:44

Akkora volt az öröm a Manchester City kiverése után, mintha kupadöntőt nyert volna a United.

”Derbi volt, és a derbiket szeretjük megnyerni, méghozzá elődöntő, ami emelte a párbaj rangját, ráadásul későn lőttük a győztest, mindez különleges ünneplést kívánt” – mondta Sir Alex Ferguson, a Manchester United edzője, miután csapata kiverte az Angol Ligakupából a városi ellenfél Manchester Cityt.

Úgy ugráltak az öltözőben játékosai, mintha legalább a kupát nyerték volna meg, pedig még csak a döntőbe jutottak. Rio Ferdinand és maga Ferguson is kinyitott egy üveg pezsgőt, amit aztán a futballisták jól szét is locsoltak.

 

A MU összesítésben 4-3-mal jutott a február 28-i, wembley-i fináléba, szeptemberben egy meccsen verte ennyire a kékeket. Akkor Michael Owen a 95. percben lőtte a győztes gólt, szerdán Wayne Rooney a 92.-ben fejelte, erre utalt nyilatkozatában Ferguson is.

A United-City-rivalizálás az egyik legkomolyabb a futballban, jó példa, hogy az Old Traffordon mindig kint van egy zászló, amin azt számolják, a City mióta nem nyert semmit: 33 és fél évnél járnak, a drukkerek ezt pontosan így jelenítik meg, mivel szezon közben vagyunk.

A csapatok még egyszer találkoznak a szezonban, április 17-én a City fogadja a Unitedet a Premier League-ben.

Ferdinand plusz egy meccset kihagy a City miatt

Megütötte Craig fagant a hétvégi MU-Hull bajnokin Rio Ferdinand, az FA beidézte, majd videóról négy meccsre tiltotta el. Az eset teljesen egyértelmű volt, a védő lekevert egy nagyot a csatárnak, mégis tagadta a vádat, miszerint sportszerűtlen lett volna. Fellebbezett, emiatt csúszott a döntés, így játszhatott a City ellen. Az FA is tudta, a derbiért nem ismerte be tettét, így az ilyenkor szokásos három helyett négy meccsre meszelte el. Nem játszhat az Arsenal, a Portsmouth, az Everton és az Aston Villa elleni bajnokin.

Rovatok