Index Vakbarát Hírportál

Nem kirabolni, kivégezni akarták

2010. január 28., csütörtök 19:31

A biztonsági kamera felvételei szerint a fejbe lőtt paraguayi futballista célzott emberölési kísérlet áldozata lett.

Válságos a kómában fekvő Salvador Cabanas állapota, a hétfőn meglőtt futballista koponyájából nem tudják kioperálni a golyót, egy agyi duzzanat miatt állapota egyre romlik. A videófelvételek alapján a rendőrség úgy gondolja, a mexikóvárosi bárban nem véletlen rablótámadás áldozata lett a paraguayi játékos, a merényletet kitervelték.

A biztonsági kamera rögzítette, ahogy az egyik feltételezett támadó egy lánnyal beszélget, majd amikor Cabanas bemegy a mosdóba, követi. Néhány pillanattal később egy biztonsági őr megy utánuk, mire két férfi – egyikük a Cabanast követő – sietve távozik a helyiségből, és a bárból is.

A mexikóvárosi rendőrség egyelőre nem tudja, hogy a két férfi kapcsolatba hozható-e a gyilkossági kísérlettel, de az államügyész úgy fogalmazott, hogy a kamerák felvétele bizonyító erejű lehet, a hatóságok szándékos emberölés miatt nyomoznak.

Cabanas a mexikói America futballistája, a klubbal 2007-ben és 2008-ban is gólkirály volt a Libertadores-kupában -, Dél-Amerika egyik legeredményesebb góllövője, az uruguayi El País szerint 2007-ben a kontinens legjobbja, hazája válogatottjával a nyári, dél-afrikai világbajnokságra készült. A selejtezőkön hat gólt lőtt, ezzel Paraguay házi gólkirálya volt.

Rovatok