Index Vakbarát Hírportál

László Csabáért tüntetnek Skóciában

2010. január 29., péntek 22:14

2005 óta a skót futballcsapat, a Hearts litván tulajdonosa, Vlagyimir Romanov a tizenkettedik edzőt rúgja ki, most éppen László Csabát, aki tavaly bronzérmet szerzett a csapattal. A szókimondó erdélyi szakember erősíteni szeretett volna a télen, erre már nem lesz módja.

Hiába hozta fel egy legyengült játékosállománnyal László Csaba a skót bajnokság ötödik helyére a Heartsot, miután szerdán kikaptak az Aberdeen ellen hazai pályán 3-0-ra, a litván tulajdonos, Vlagyimir Romanov megköszönte eddigi szerepvállalását, és kirúgta.

A Hearts Lászlóval az elmúlt szezonban a harmadik helyezett lett, kollégái az év edzőjének választották. Az erdélyi, a Ferencvárosnál dolgozó trénernek lett volna esélye, hogy a csapattal, a Ligakupa döntőjébe kerüljön, de erre már nem kapott esélyt. A St. Mirren elleni elődöntőt jövő kedden játsszák.

“Itt vannak a szurkolók a lakásom előtt, a nevemet kiabálják, itt van három tévécsatorna is, arra várnak, hogy nyilatkozzak. Ezt sajnos nem tehetem meg. Az ügyvédemmel abban maradtunk, amíg nem tisztázzuk a tulajdonossal a dolgokat, addig csendben maradok. A feleségem, Mariann most szaladt le egy üveg vörös borért, most éppen ezt fogyasztom. Sajnos, így ért véget pályafutásom az edinburghi klubnál. A négyszáznyolcvanadik újságíró keres most, de nem tudok semmit mondani a jövőmről, az biztos, szívesen látnának Spanyolországban, a Betisnél, más kluboknál is, de a jövő még nagyon távoli. Németország sem kizárt” - összegzett a szakvezető.

László majdnem a Dél-Afrikai Köztársaság válogatottjának kapitánya lett, a második számú jelölt volt, de a brazil Carlos Alberto Parreirával állapodtak meg szövetség vezetői. Kijelentették ugyanakkor, ha úgy adódik, a világbajnokság után szívesen alkalmazzák az afrikai viszonyokat jól ismerő - Ugandában kapitány - szakembert.

Rovatok