Index Vakbarát Hírportál

Mancini a Milané, Babel is válthat

2010. február 1., hétfő 16:30

Néhány komoly igazolás valószínűleg az átigazolási piac utolsó óráiban is lesz a topligákban. A Fiorentina a Barcelonától vesz, a Liverpool hátvédet keres, közben elad, az Arsenal tétlenkedik. A Milan az Intertől vett kölcsön.

A brazil Mancini egyelőre a téli igazolási szezon utolsó napjának legnagyobb üzlete, a Milan a városi rivális Intertől szerezte meg kölcsönbe a szezon végéig, értesült a gazzetta.it.

A piac hétfő este zár, az utóbbi évekhez hasonlóan idén is nagy mozgás lehet a hajrában. Még nagyobb név átigazolása nem várható, elsősorban az angol klubok aktívak, néhány érdekes transzfert biztosan ütnek.

A Birmingham elnöke kikotyogta, hogy Alex McLeish menedzser 40 millió fontot költhet el új játékosokra, így az első kiszemelt ára rögtön megemelkedett. A Liverpoolnál nem sokat mutató Ryan Babelt nem tartóztatja Rafa Benitez, ahogy a Birmingham másik célpontját, Pavljucsenkót sem a Spurs. A Tottenham viszont szeretné legalább részben viszontlátni az oroszért kiadott 13 millió fontot.

Robbie Keane a Liverpoolnál eltöltött kellemetlen időszak után kezd magára találni. A Tottenham csatáráért hetekkel ezelőtt bejelentkezett az Aston Villa, de az utolsó pillanatban csatlakozott a West Ham United és a Stoke is. Az ír csatárra a Villának lenne legnagyobb szüksége, és Keane is biztosan szívesebben küzdene a BL-helyekért, mint a kiesés ellen.

Az angol válogatott kapus, David James érdekes helyzetbe került a Portsmouth-nál: valószínűleg muszáj lesz eladni, mert ha még néhány meccset teljesít a Pompeyban, a szerződése automatikusan meghosszabbodik, ezt pedig anyagilag nem bírnák a déliek. A Stoke az első jelentkező, de alacsonyabb osztályú csapatok is szóba kerültek.

Az Arsenal körül nagy a csönd, de Arsavint, Gallast és Diarrát is a piaczárás előtti órákban vették meg. Arsene Wengernek nagyon kellene egy befejező csatár, mert hiába a bombaerős középpálya, a Manchester United megmutatta, hogy center nélkül a esélytelenek. Tartja magát a Marouane Chamakh-ot érintő pletyka, a Bordeaux csatárának nyáron lejár a szerződése, de a francia bajnok nagyon szeretné megtartani.

Olaszországban várhatóan az Inter indít még egy utolsó támadást a Lazio balhátvédjéért, Aleksandr Kolarovért, akit a rómaiak csak csomagban adnának oda a szerződése miatti pert elveszítő Ledesmával. Az Inter balhátvéd-gondjaira a Milan is megoldást kínál, a városi rivális Marek Jankulovszkit adná a brazil Manciniért cserébe, ami azért érdekes, mert mindkét játékos kikerült csapata kezdőjéből.

A Juventusnak csatár kellene, de valószínűleg csak pletyka a német válogatott Mario Gomez szerződtetése. A BL-ben érdekelt Fiorentina a doppingbotrány miatt várhatóan eltiltást kapó Mutu helyére csatárt keresett, és egy darabig úgy nézett ki, hogy a Sampdoriánál edzőjével összevesző Antonio Cassano érkezhet, de végül a Barcelona fiatal brazilja, Keirrison jött a BL-ben a Bayern München ellen készülő firenzeiekhez.

Rovatok