Index Vakbarát Hírportál

Torghelle nagyon megtanult átemelni

2010. február 1., hétfő 10:19 | aznap frissítve

A német másodosztály egyik legjobb csatárának tartják a magyart, a Bielefeldnek csereként lőtt gólt, feljuthat az Augsburggal.

A 39-szeres magyar válogatott csatár, Torghelle Sándor az elmúlt négy fordulóban öt gólt lőtt a korábban szerzett kettő mellé, az Augsburg sorra nyeri meccseit, és jelenleg az osztályozót érő harmadik helyen áll.

Torghelle szombaton, a Bielefeld ellen is csak csere volt (Szabics Imre idén még nem került be a keretbe), de lemásolta a Kaiserslautern elleni teljesítményét, akkor is csak pár percet kapott, akkor is szinte első labdaérintésre gólt lőtt, és akkor is átemelt. (Az a találat versenyben volt a december legszebb gólja címért.)

Decemberben messzebbről vette célba a kaput, most egyértelmű ziccerben volt, amit tökéletes nyugalommal oldott meg, ezzel biztosította be a 3-1-es sikert, pedig az Augsburg fél órát emberhátrányban játszott.

Torghelle idén mindössze három sárgánál tart, a vehemencia sem annyira jellemző rá, mint korábban, amikor a kiállításától rendszerint tartani kellett.

A májusban 28 éves magyar csatár  - aki sem az angol Crystal Palace-ban, sem a görög csapataiban (Panathinaikosz, Paok) sokáig nem tudott gólt lőni bajnokin - a jövő héten az Union Berlin védelmét keserítheti.

Rovatok