Index Vakbarát Hírportál

Pato combját tönkretette a fogszabályzó

2010. február 3., szerda 11:01

A Milan orvosai szerint Alexandre Pato combjának lassú gyógyulásáért a játékos fogsora a felelős. Az orvosi stáb csütörtökön egy szájsebésszel megműtteti a sérülése miatt lassan két hónapja pihenő csatárt.

Úgy néz ki, a Milan orvosai végre megtalálták az okát csatáruk, Alexandre Pato nehezen gyógyuló izomsérülésének. Egy szájsebész megállapította, hogy a játékos fogszabályzójától keletkezett nyomás miatt nem tud rendesen meggyógyulni a combizma, ezért még a héten megműtik.

A Milan honlapján olvasható, hogy a csütörtök esti beavatkozás után három napig pihennie kell, így biztosan nem tart a csapattal Bolognába, de a műtéttől azt várják, hogy teljesen felépül, és december 13. óta először pályára léphet két hét múlva.

A Milan orvosi stábját korábban Ronaldo és Kaká sérülése is próbára tette, de a fogászati részleg jól működhet, mert annak idején már Christian Vierinek is speciális fogrögzítőben kellett játszania. A nyáron meg Aly Cissokho átigazolása - a hivatalos indoklás szerint - fogainak állapota miatt nem jöhetett össze.

Rovatok