Index Vakbarát Hírportál

Suarez 34. szezongóljával üzent a Barcának

2010. február 4., csütörtök 19:50 | aznap frissítve

A Rodának négyet vágó Luis Suárezt már csak Wayne Rooney előzi meg az európai góllövőlistán. Mesterhármassal jutott tovább az FA-kupában a Tottenham és a Crystal Palace is.

Tartja elképesztő formáját az Ajax uruguayi csatára, Luis Suárez, aki a holland első osztály 21. fordulójában Bodor Boldizsár csapatát, a Rodát tömte ki egymaga: a  4-0-ás meccsen csapata összes gólját ő szerezte.

Már 22 bajnoki gólnál jár, ezzel az európai Aranycipő-versenyben feljött a második helyre a húszgólos Wayne Rooney mögé. (Hollandia szorzója másfélszeres, a Premier League-é kétszeres).

Nem véletlen, hogy figyeli többek között a Barcelona is, a szezonmutatója egészen kivételes, 31 meccsen 34 gól. És csak néhány napja múlt 23 éves.

Angliában, az FA-kupában újrajátszott meccseken is voltak triplázók, a Tottenham a MU-t kiverő Leeds United otthonában nyert 3-1-re, itt is egy futballista szerezte a Spurs mindhárom gólját, Jermaine Defoe.

Az angol válogatott csatár is 20 fölött jár, 15 bajnoki góljánál csak Rooney lőtt többet, a kupában négyszer talált be.

Az egyik első osztályú kieső, a Wolverhampton vesztét szintén egy játékos okozta, a Crystal Palace csatára, Danny Butterfield, aki hat percen belül elért mesterhármasával juttatta tovább a másodosztályú klubot.

Rovatok