Index Vakbarát Hírportál

Ferguson utolsó leheletéig a padon marad

2010. február 5., péntek 09:16

A Manchester United francia balhátvédje, Patrice Evra szerint Sir Alex Ferguson minden egyes győzelemnek úgy örül, mintha az első lenne. A dicséretei ritkák és visszafogottak, ha viszont valaki hibázik, jön a hajszárító. Abbahagyni nem tudja majd.

„Sir Alex olyan, mint egy nagy gyerek. Láthatták, a City-meccs után úgy ugrándozott a vonal mellett, mint egy óvodás” – mondta edzőjéről a francia balhátvéd, Patrice Evra, aki a Manchester United csapatkapitányi karszalagját is megkapta Sir Alex Fergusontól a vasárnapi, Arsenal elleni rangadóra.

„Úgy néz ki ilyenkor, mint aki élete első meccsét nyeri. Hiába jár közel a hetvenhez, az ember nem tudja elképzelni, hogy egy könyvvel a kezében otthon ücsörög, vagy tévét néz. És ez így is marad, az utolsó leheletéig a futballpályák mellett marad, nem hiszem, hogy valaha visszavonulna” – tette hozzá Evra.

A 68 éves skót szakember az Arsenal hétvégi legyőzésével újabb komoly lépést tett a hihetetlen rekord felé, hogy zsinórban negyedszer nyerje meg az angol bajnokságot, ami több mint száz év alatt még egyetlen klubnak sem sikerült.

Evra elmondta, a mérkőzés után nem volt nagy vállveregetés, egyszerűen csak annyi, "szép volt, fiúk”. Ha dicsér, azt mindig így teszi, szidását viszont hajszárítónak hívják játékosai, mert szinte leordítja az ember haját.

A védő szerint Ferguson mindent megtesz, hogy bármit ér is el csapata, a játékosai a földön maradjanak, de hozzátette, a mester tánclépésekkel ment be utánuk az öltözőbe a városi rivális Manchester City ellen megnyert Ligakupa-elődöntő után.

Rovatok