Index Vakbarát Hírportál

Az átverős gólpassznál viccesebb nincs

2010. február 19., péntek 14:40

A gólpassz csúnyán átvágta a Standard-védőt a Salzburg ellen. A tatabányai Kouemaha potyával verte a Valenciát.

A csütörtöki Európa Liga-forduló talán legjobb meccse volt a Standard Liege-Red Bull Salzburg, amikor a hazaiak 0-2-es félidő után három góllal válaszoltak, és nyertek 3-2-re.

Az egyik kiemelkedő pillanat volt a második gól: egy suta felszabadítás annyira furcsán pattant, hogy a védőt átverve gólpassz lett belőle. A betaláló osztrák gólkirály, Marc Janko sem számított rá, de szerencséjére jobb helyen állt, mint ellenfele.

A standardos De Camargo persze sokkal szebb gólt szerzett nála, amikor úgy 27 méterről kilőtte a jobb kapufát, és egyenlített.

Nem sokkal távolabb, a Brugge-Valencia 1-0-on egy volt magyarországi légiós, Dorge Kouemaha villant, amikor lövését bevédte Moya kapus. A kameruni két évet játszott Tatabányán, egyet Debrecenben, innét ment a Duisburgba, majd múlt nyáron tovább Belgiumba. A csapat egyik legjobbja, húsz bajnokin tíz gólnál tart.

A benficás David Luiz másfél hete vétett hihetetlen öngólt, csütörtökön, a Hertha ellen társa, Javi Garcia. A visszafutó védő olyan erővel botlott a lapos beadásba, hogy kapusa csak reflexből belekapni tudott, hárítani nem. A meccs 1-1 lett, előtte Angel Di Maria a németek kapujába talált.

Rovatok