Index Vakbarát Hírportál

Lőhettünk volna még egyet a Barcának

2010. február 24., szerda 10:34

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek harmadik játéknapján a négy pályára lépő csapatból három elégedett: a Stuttgart és a Barcelona is örül a döntetlennek, a Bordeaux pedig athéni győzelmével szinte a legjobb nyolcban érezheti magát.

A Stuttgart azt tette, amit a mérkőzés előtt mondott: megbecsülte a labdát, és azonnal visszazárt, amikor a Barcelonához került. A németek fegyelmezett játékával az első félidőben nem is tudott mit kezdeni a rendkívül gyengén futballozó Barcelona, a Stuttgart teljesen megérdemelten szerzett vezetést, ami akár kétgólos is lehetett volna a szünetben.

A szünet után aztán összeszedte magát a Barcelona, a második félidő már a vendégeké volt, bár szó sem volt a megszokott ellenállhatatlan játékról. A katalánok megelégedtek a döntetlennel, nem erőltették a gólszerzést, a Stuttgart pedig belefáradt az első félidőben diktált iramba, és a játékosok is érezték, a döntetlennél több nem jön ki a meccsből.

Christian Gross, a VFB edzője a lefújás után csak azt sajnálta, hogy nem sikerült az első félidő fölényét nagyobb előnyre váltani. „Lőhettünk volna még egy gólt az első félidőben, de a szünet után megváltoztak a dolgok. Ekkor már nem volt sok helyzet, de az első játékrészre büszkék lehetünk, hiszen nem sok csapat vesz el pontot a Barcelonától. Sajnos elfogytunk, a szünet után már nem tudtuk azt hozni, amit a meccs elején” – mondta Gross.

Pep Guardiola a mérkőzés után úgy fogalmazott, egyáltalán nem lepte meg a Stuttgart kiváló teljesítménye. „Ez a Bajnokok Ligája, ide nem jutnak el rossz csapatok, egy ilyen ellenfél legyőzéséhez küzdeni, harcolni kell, és mindent ki kell adnod magadból. Ettől függetlenül a visszavágón sokkal jobban kell játszanunk, mert ezúttal elmaradtunk attól, amit tudunk. Gratulálok a Stuttgartnak, az első félidőben kiválóan futballoztak” – mondta Guardiola.

„Az 1-1 nem rossz eredmény idegenben, és a második félidőben már nem hibáztunk annyit, úgyhogy szerintem elégedettek lehetünk” – mondta a Barcelona gólját szerző Zlatan Ibrahimovic. – A szünetben azt kérte tőlünk Guardiola, hogy toljuk feljebb a játékunkat, és legyünk kezdeményezőek az ellenfél térfelén. A Stuttgart jó csapat, nehéz volt játszani ellene.”

A Girondins Bordeaux nagy lépést tett a legjobb nyolc felé, miután Athénban győzte le az Olimipakoszt. A görögök hagyományosan erősek otthon, de a hazai vereséggel nagy bajban vannak: 38 idegenbeli BL-meccsükből csak kettőt nyertek meg.

A mezőnyben nem volt nagy különbség a csapatok között, a görögöknél volt többet a labda, de komoly helyzetük csak a hajrában volt, miközben a franciák egy szabadrúgás utáni fejessel megszerezték a meccs egyetlen gólját. Az Olimpiakosz nagy árat fizetett csatárai impotens játékáért, ennyi döntött a két csapat között.

A győztes gólt szerző Michael Cianiban benne maradt még egy találat, de annyira nem bánja, hogy másodszor hibázott. „Szerezhettem volna még egy gólt, amivel végleg eldöntöttük volna a továbbjutás kérdését, de így sem állunk rosszul. A második félidő nagyon nehéz volt, küzdenünk, harcolnunk kellett, de végül győzelemmel térhetünk haza. Tökéletes eredményt értünk el, a saját kezünkben van a sorsunk.”

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, első mérkőzések

VFB Stuttgart-Barcelona 1-1 (Cacau 25., ill. Ibrahimovic 52.)

Olimpiakosz Pireusz-Girondins Bordeaux 0-1 (Ciani 45 + 2)

A visszavágókat március 16-án rendezik.

Rovatok