Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City szívességet tett a Unitednek

2010. február 27., szombat 18:31 | aznap frissítve

A Premier League 28. fordulójának rangadóján a Manchester City 4-2-re legyőzte a Chelsea-t Londonban. A tabella alja átrendeződött, idegenben győzött a szinte biztos kieső, csődbe ment Portsmouth.

A Chelsea-Manchester City rangadón az esélyeknek megfelelően jobban kezdtek a londoniak, és Frank Lampard góljával megszerezték a vezetést. A kapitány Joe Cole remek passzát vágta a hosszú sarokba, de a City az első félidő utolsó pillanataiban egyenlített: Carlos Tevez lépett ki a védők között, eltört lövése épphogy elvánszorgott az érdekes védési kísérlettel előrukkoló Hilario mellett.

A szünet után a City gyorsan megszerezte a vezetést is, Craig Bellamy egy mintaszerű kontrát fejezett be góllal, majd a frissen beállt Belletti rántotta le a hibájából ziccerben kilépő Gareth Barryt, amiért pirosat kapott. Tevez már emberelőnyben lőtte be a büntetőt, egy újabb kontra végén Bellamy is duplázott, miközben Michael Ballack is megkapta második sárga lapját, így a Chelsea a vereség mellett 9 emberrel fejezte be a meccset.

A londoniak szezonbeli első hazai veresége nagy esélyt ad a Manchester Unitednek, amelynek egy ponttal még így is kevesebbje van a Chelsea-nél. A mérkőzéshez tartozik, hogy a játékosok köszöntésekor Wayne Bridge nem fogadta el John Terry kézfogását.

Fontos bennmaradási rangadót nyert a Bolton a Wolverhamton ellen. A hazaiak hat meccs után szereztek gólt, az első félidő hosszabbításában Zat Knight gólja azt jelentette, hogy a Wanderers elmozdult a kiesőhelyről, ahova ellenfele csúszott vissza. A Birmingham James McFadden büntetőjével a Wigant győzte le.

A kilenc pontjától megfosztott, gyakorlatilag kiesőnek tekinthető Portsmouth az egy hellyel jobban álló Burnley otthonában aratott meglepetésgyőzelmet. A csődbe ment Pompey Hassan Yebda góljával nyerte meg a kiegyenlített mérkőzést, pedig az utolsó 15 percet emberhátrányban játszotta le Ricardo Rocha kiállítása miatt.

Eredmények, Premier League

Chelsea-Manchester City 2-4 (Lampard 42., 91. - 11-esből, illetve Tévez 45+1., 76. - 11-esből, Bellamy 51., 87.
kiállítva: Belletti (75.) és Ballack (81., mindkettő Chelsea)

Birmingham-Wigan 1-0 (McFadden 45., 11-esből)

Bolton-Wolverhampton 1-0 (Knight 45.)

Burnley-Portsmouth 1-2 (Paterson 31., ill. Piquionne 25., Yebda 76.)

Rovatok