Index Vakbarát Hírportál

Tíz passz, sarkazás után a 2. brazil gól

2010. március 3., szerda 10:56

Barátságos mérkőzésen Brazília 2-0-ra legyőzte Írországot, a második gól kifejezetten látványos volt: villámgyors passzokkal addig járatták a labdát, míg Robinho lövőhelyzetbe került, és nem hibázott.

Brazília egy lesgyanús támadás végén Keith Andrews öngóljával szerezte meg a vezetést (a védő Robinho centerezésébe ért bele rosszul), a második gól viszont emlékezetes, gyönyörű támadásból született.

Gyors, pontos passzokkal bontották meg középen az ír védelmet, Grafite sarokkal készítette le a labdát Robinhónak, aki lendületből érkezve egyből kilőtte Given kapujának bal oldalát.

Brazília nem játszott lehengerlően a londoni Emiratesben, néhány kulcsjátékos formája aggaszthatja Dungát, de a kényelmes győzelem mellett a brazilok megmutatták, nagyon tudnak futballozni.

A védelem hozta magát, de a középpályán Kaká, és még inkább Felipe Melo a klubjában mutatott teljesítményt adta, ami kevés lesz a világbajnoki címre törő Brazíliának. A mezőny legjobbja, Robinho bent ragadhat a csapatban, hogy ki lesz előtte a center, az a vb-ig hátralevő barátságos meccseken derül ki.

Ronaldinho és Pato kimarad?

A brazil sajtó összességében elégedetten fogadta a győzelmet, különösen Kakát, Robinhót és Adrianót dicsérik. A lapok szerint Dunga mostani keretén már nemigen fog változtatni, Ronaldinho és Pato nagy valószínűséggel nem lesz ott a vb-n. Alapember viszont Kaká, Adriano és Robinho is. Brazília június 15-én Észak-Korea ellen kezdi a vb-t.

Rovatok