Index Vakbarát Hírportál

Ronaldóék célba vették Puskásék csúcsát

2010. március 8., hétfő 13:56 | aznap frissítve

Az elmúlt 15 évben ilyen eredményes Real Madrid nem volt, a csapat szombaton élre állt a bajnokságban, és akár közel ötvenéves rekordot is dönthet.

Hosszan méltatja a Real Madrid edzőjét, Manuel Pellegrinit és csapata eredményeit a The Times: dicséri két bátor cseréjét, Guti és van der Vaart egyértelműen fellendítette a csapatot, és a Sevillát megérdemelten verték 0-2-ről 3-2-re szombaton. A bajnokság élére álltak a Barcelona elé.

A chilei edző azt nyilatkozta, ez az elmúlt 15 év legjobb Real Madridja. Az angol lap ehhez – a vicces szójáték, fifteen-fifty, miatt - annyit tesz hozzá, hogy nemcsak 15, hanem 50 év legeredményesebb csapata is lehet.

A lap a huszonöt forduló utáni gólszámot, valamint pontszámot a teljes szezon 38 meccsére kivetíti, és akkor a csapat 94 pontot szerezhet 102 rúgott góllal. Ehhez még tíz győzelem kellene, két döntetlen, valamint egy vereség is belefér.

Ez a teljesítmény viszont még mindig gyengébb lenne, mint az 1960-61-es Realé, tehát az érvelés valamelyest hibádzik, de arra igen jó esély van, hogy a mostani csapat megközelítse a Puskás, di Stefano, Santamaria, Gento-csatársorral felálló akkori Realt, amelyik a BEK-döntőben 7-3-ra nyert.

A 61-es bajnokcsapat a tizenhat csapatos ligát a huszonnégy győzelem mellett négy döntetlennel és két vereséggel fejezte be, és mivel akkor még két pontot ért a győzelem, 52 ponttal lett a legjobb, az akkori második Atletico Madrid negyven pontot szerzett, a Zaragozának 33 pont kellett a harmadik helyhez.

Puskásék a megszerezhető pontok 86,6 százalékát gyűjtötték be, a mostani rendszerben 94 pont 82,5 százalékos mutató lenne. A 61-es csapatot csak akkor múlnák felül Cristiano Ronaldóék, ha 99 pontig jutnának. Ezzel szinte biztosan bajnokságot lehetne nyerni, és meg is tehetik, ha még 12-szer nyernek és egyszer ikszelnek a hátralévő 13 fordulóban.

Az esély nem tűnik nagynak, de a Real az egyetlen a bajnokságban, ami mindegyik hazai meccsét megnyerte, 13-ból még egyszer sem botlott a Bernabeuban. Két döntetlen mellett háromszor kapott ki idegenben, a Barcelona mellett a Bilbao verte és a Sevilla.

Rovatok