Index Vakbarát Hírportál

Beckham szinte biztosan kihagyja a vb-t

2010. március 14., vasárnap 23:30

Achilleszín-szakadással vitték le az angolt a Milan vasárnapi meccsén, hétfőn Finnországban műtik. Csapata 1-0-ra verte a Chievót a 91. percben, Seedorf bombájával.

Súlyosan megsérült David Beckham bal lába a Milan vasárnap esti bajnokiján, amikor percekkel a vége előtt rosszul lépett: a gazzetta.it úgy értesült, achilleszín-szakadása van, a hírt az acmilan.com megerősítette.

Az angol féllábon leugrált, mert csapata még 0-0-ra állt a Chievo ellen, és nem volt több cseréje, aztán hordágyra feküdt, sírva vitték el a pályától.

Hétfőn Finnországban műti egy specialista, Sakari Orava szerint várhatóan ki kell hagynia a nyári világbajnokságot, mert ebből a sérülésből szűk három hónap alatt csak csodával lehet felépülni.

A minimum gyógyulási idő épp három hónap - a vb június 11-én indul -, ráadásul a Gazzetta szerint a 34 éves angol eseténél több idő kell a gyógyuláshoz: a korábbi erőállapot visszanyeréséhez, maximális erejű rúgásokhoz, erőteljes ugrásokhoz további egy hónap kell.

A hosszabbításban a Milan behúzta a három pontot, a 80. percben beállt Clarence Seedorf lőtte ki védhetetlenül a jobb felső sarkot úgy húsz méterről.

A kiszenvedett sikerrel - rengeteg helyzet kimaradt - egy pontra közelítették meg a bajnokságot vezető Intert Ronaldinhóék tíz meccsel a vége előtt.

Rögtön tudta, mi történt

Adriano Galliani, a klub alelnöke szerint Beckham öt-hat hónapot fog kihagyni. "Láttam, hogy szenved. Az öltözőben átöleltem és azt mondtam neki, ha akarja, jövőre is velünk lehet".
"Fáj nekünk David sérülése - jelentette ki Leonardo, a vezetőedző. - Ma nagyon fontos győzelmet arattunk, de a sérülés miatt nem tudunk igazán örülni ennek. David rögtön tisztában volt vele, mi történt. Ha ugyanis elszakad valakinek az Achilles-ina, érzi, hogy az izom felhúzódik."

Rovatok