Index Vakbarát Hírportál

Beckhamet viszik, de csak 2012-ben játszik

2010. március 16., kedd 12:29

Az angol kapitány szeretné, ha sérültje elutazna a nyári világbajnokságra, de csak mint egyik segítője. Ősztől vagy jövőre viszont újra futballistaként számít rá az Eb-selejtezőkön.

Ott lehet a nyári futball-világbajnokságon a vasárnap súlyosan sérült David Beckham, de csak mint az angol válogatott menedzsmentjének tagja. Fabio Capello szövetségi kapitány kedden elmondta, a középpályást szívesen látja csapata edzőtáborában végig a tornán, illetve a meccseken.

A 2012-es Európa-bajnokság selejtezőin viszont újra játékosként számít rá. ”Reméljük, jövőre teljesen felgyógyul. Bízom benne, hogy az Eb-selejtezőkre fitt lesz, mert ő az egyik legjobb angol futballista” – nyilatkozta Capello.

Beckham bal Achilles-ina a Chievo elleni bajnoki utolsó perceiben szakadt el egy rossz kitámasztásnál. Könnyezve vitték el a stadionból, hétfőn, 24 órán belül Finnországban műtötte meg Sakari Orava Achilles-specialista.

”Az operáció jól ment, de nem hiszem, hogy a vb-ig felépülhet. Két hónapig semmit nem csinálhat, a gyógyuláshoz hoszzú idő kell, mert az ín teljesen elszakadt. Ahhoz is három hónapra lehet szüksége, hogy újra sétálni tudjon” – ismertette a körülményeket Dr. Orava.

A májusban 35 éves középpályást a kórháznál rajongók százai fogadták, Capello már vasárnap este, szinte percekkel lesérülése után hívta telefonon: ”Próbáltam vigasztalni, nagyszerű profi, rettentő keményen dolgozott, hogy felkészüljön a vb-re. Nagy csalódás, hogy nem játszhat”.

Beckham az LA Galaxy játékosa, de tavaly és idén tavasszal is a Milanhoz ment kölcsönbe, hogy Capello szeme előtt legyen, és világszínvonalon futballozhasson.

A vb valójában utolsó nagy álma volt, reménykedett benne, megdöntheti a kapus Peter Shilton angol válogatottsági csúcsát, a 125 szereplést. Ő jelenleg 115-nél jár, hazája legtöbbször pályára lépett mezőnyjátékosa.

Rovatok