Index Vakbarát Hírportál

Bomba robbant a brazil futballöltözőben

2010. március 17., szerda 16:30

A brazil Goias állam első osztályában a Vila Nova a Canedense otthonában nyert 2-1-re. A lefújás után verekedés tört ki az öltözőfolyosón, majd egy szurkoló bombát dobott a vendégek öltözőjébe: egy futballista megsérült, a feltételezett merénylőt alig tudták kimenteni a rendőrök a dühös játékosok közül.

A 14. fordulót rendezték a brazil Goias állam futballbajnokságában, ahol az utolsó helyen álló Canedense végül nagy küzdelemben, de 2-1-re kikapott a Vila Novától. A meccsen még semmi nyoma nem volt a feszültségnek, az öltözőfolyosón azonban egymásnak estek a felek, és a lelátóról betóduló hazai szurkolók is bekapcsolódtak a verekedésbe.

Végül az egyik hazai drukker egy robbanószerkezetet dobott a Vila Nova öltözőjébe, amely fel is robbant. A vendégek 18 éves játékosát, Marcelót az arcán és a lábán sebesítette meg, kórházba kellett szállítani.

A támadásban a vendégek egyik vezetője, Givanildo is megsérült: „Nem láttam semmit, csak futottam ki az öltözőből, amikor felemeltem a nadrágom szárát, akkor láttam, hogy minden csupa vér.”

A döbbenet után a futballisták kirohantak, és megtámadták a még közelben tartózkodó hazai drukkereket. Lincselés lett volna a vége, ha a rendőrök nem lépnek közbe, kimenekítették az egyik szurkolót.

A helyi szövetség vezetője, André Luiz Pitta kijelentette, lépéseket fognak tenni, hogy megbüntessék a Canedensét. „Még nem tudjuk, ki dobta be a bombát, de meg fogjuk találni. Minden tényt megvizsgálunk, még nem tudom, mi lesz a büntetés. Az biztos, egy darabig nem lesz meccs a Estádio Plínio José de Souzában.”

A sérült futballista már jól van, elhagyta a kórházat, felépülése várhatóan 3-4 hetet vesz igénybe. Marcelo idén írta alá első profi szerződését és ezen meccsen játszott először a Vila Novában.

Rovatok