Index Vakbarát Hírportál

Torres szétrúgta a tizenegyespontot

2010. március 22., hétfő 17:39 | aznap frissítve

A csatár kirúgott egy földdarabot a MU-Liverpool-mérkőzésen, mert csapata ellen jogtalan büntetőt ítélt a bíró.

”Kivetkőzött magából” – írta a BBC-műsor összefoglalójában Fernando Torresről, aki a Manchester United-Liverpool futballbajnokin megsemmisítette a tizenegyespontot Wayne Rooney büntetője előtt.

”Sosem láttam még ilyet” – mondta az egyik stúdióvendég, a spanyolra tényleg nem jellemző a sportszerűtlenség, sárga lapot is csak elvétve kap.

Most viszont dühös lett, mert a szabályok szerint nem járt büntető Antonio Valencia lerántásáért, Howard Webb bíró viszont azt ítélt: Javier Mascherano a tizenhatos vonala előtt rántotta vissza ellenfelét.

Torrest nem tartják butának, bosszúja is ezt bizonyítja: reklamált, majd amikor a bíró hátat fordított, kirúgta a földet a mészpontnál, hogy a lövőjátékost megzavarja. Webb nem látta, így megúszta a sárgát, amit később egy újabb feleselésért megkapott.

Rooney a büntetőt elrontotta, mint mondta, az utolsó pillanatban meggondolta magát, így Pepe Reina tippje bejött, még a rúgás előtt jóval balra elvetődve kitolta a labdát. Pechjére épp Rooney elé, aki másodszor nem hibázott.

A United a második félidőben fordított, 2-1-re nyerte a rangadót, és átvette a vezetést a Premier League-ben.

Rovatok