Index Vakbarát Hírportál

Arsavin szerint nem lesz bajnok az Arsenal

2010. március 24., szerda 16:16

Hiába jött fel a Manchester Unitedre két pontra az Arsenal, Andrej Arsavin szerint kerete túl gyenge ahhoz, hogy bajnok legyen. Az orosz 3-4 tapasztalt világsztárt hiányol.

A rangadóit pocsék eredménnyel letudó Arsenalnál bő egy hónapja elköszöntek a bajnoki címtől, de Arsene Wenger csapata az élen állók botladozása és saját jó eredményei miatt néhány meccs alatt behozta lemaradását, és már csak két pontra van a listavezető Manchester Unitedtől.

A csapat sztárja, Andrej Arsavin mégsem gondolja úgy, hogy a londoniaknak reális esélyük lenne a bajnoki címre, mert a PL-győzelemhez vékony az Arsenal kerete. "Az Arsenalnak több játékosra lenne szüksége ahhoz, hogy fontos trófeákat nyerjen” – mondta Arsavin.

"Egyszerű ez: tavaly eladtunk két játékost, és csak egyet vettünk, így eggyel máris mínuszban vagyunk. Ráadásul Van Persie, Gibbs és Ramsey hosszú időre kidőlt, így egyszerűen nem maradtunk elegen elől, hogy megfelelően sokoldalú támadójátékot produkáljunk. Kiismerhetőek vagyunk az ellenfél kapuja előtt, könnyebben állítanak meg minket, így kevesebbet van nálunk a labda is, ami azt jelenti, hogy a védelmünkön nagyobb a nyomás.”

Az Arsenal egyáltalán nem tűnik esélytelennek, a másik három sztárklubbal - MU, Chelsea, Pool - már nem játszik, messze nem behozhatatlan a Manchester United előnye. Mindkét csapat áll még a Bajnokok Ligájában, ahol elméletileg a londoniakra vár nehezebb feladat, a címvédő Barcelonával találkoznak a negyeddöntőben.

„Nem adjuk fel a küzdelmet a Premier League első helyéért, de úgy érzem, igazi sztárjátékosok nélkül nem mi vagyunk az esélyesek. Legalább három, de inkább négy tapasztalt nemzetközi klasszisra lenne szükségünk, akikhez olyan fiatalokat kellene beépíteni, akik nemcsak jó játékosok, de egyéniségük is van” – tette hozzá Arsavin.

Rovatok