Index Vakbarát Hírportál

Kádár a meccs embere a Newcastle-ban

2010. március 25., csütörtök 17:43

A magyar válogatott hátvéd beugróként is jó teljesítményt nyújt a Newcastle Unitedben, a sok sérülés ellenére mégsem hoznak új játékost a klubhoz.

Kádár Tamás a Bristol City elleni idegenbeli rangadón egy sérülés miatt csereként szállt be a második félidő elején, majd a Doncaster ellen a csapatban ragadt. A hétvégén Bristolban 0-2-nél állt be, innen ért el döntetlent a Newcastle, a Doncastert pedig legyőzték, a gólt sem kaptak. A magyar hátvéd a csapat talizmánja, ha a pályán van, nem kapnak ki.

Kádár a meccs embere volt Doncasterben, teljesítményével meggyőzte Chris Hughton edzőt, hogy ne keressen tovább középhátvédet (a Championshipben március 25-ig lehet kölcsönvenni játékosokat). Fitz Hall és Steven Taylor sérülése miatt a szakember szeretett volna még egy védőt, de annyira elégedett Kádár játékával, hogy nem hoz kölcsönbe senkit.

„Még mindig úgy látom, hogy a középhátvéd posztján vagyunk a legsebezhetőbbek – mondta Hughton –, de csak azért nem akarok hozni senkit, hogy eggyel többen legyünk. Kádár mindig jól játszott, amikor lehetőséget kapott, most úgy vélem, nem igazolunk senkit, de ezt a döntést még át kell gondolnom.”

A chronicle.co.uk oldalon megjelent interjú alatt a szurkolók hozzászólásaiból kiderül, milyen sokra tartják Kádárt. Többen gratulálnak a játékához, van, aki egyenesen nekitámad Hughtonnak, amiért keveset játsztatja a fiatalokat, és hiába teljesítenek jól, csak akkor kapnak szerepet, ha sérülések miatt kiesik valaki.

A Newcastle doncasteri gólját az az Andy Caroll szerezte, aki a héten egy edzésen összeverekedett Steven Taylorral, és eltörte az állkapcsát. A Newcastle vezeti a másodosztályt, szinte biztos feljutónak tekinthető.

Rovatok