Index Vakbarát Hírportál

Vártuk a botrányt, kivettünk pár szurkolót

2010. március 30., kedd 12:42 | aznap frissítve

A Blackburn egy vitatható büntetővel idegenben verte a Burnleyt. Az egymástól 17 km-re levő városok rangadói mindig feszültek, ezúttal csak a rendőrségen múlt, hogy nem lett nagyobb botrány a stadionon belül és kívül.

Komoly rendőri jelenlét mellett zajlott a Burnley-Blackburn mérkőzés a Premier League 32. fordulójában, a Lancashire-derbi hagyományosan az egyik legfeszültebb hangulatú összecsapás.

A rendőrség a két táborból összesen 40 szurkolót tartóztatott le. „Nagy erőkkel voltunk jelen, a stadionon belül és kívül is történtek olyan incidensek, amik miatt ki kellett vennünk néhány szurkolót" - mondta Terry Woods rendőrkapitány.

A rendőrség számított a botrányra, ezért külön figyeltek néhány szurkolói csoportot, az első verekedések után azonnal kivették a főkolomposokat. A mérkőzés előtt sikerült rendet teremteni, de a rangadó körülményei miatt a lefújás után újabb verekedések törtek ki, a rendőröknek a stadionon belül is közbe kellett lépniük.

A Fonoda-derbi

A vasárnapi a 91. Cotton Mill Derby volt, az angol liga két alapítója 1889-ben találkozott először, ezzel az egyik legidősebb rangadó a Lanceshire-derbi. A két város között mindössze 17 km a távolság, rendszerint rengeteg szurkoló utazik, a rendőrség kiemelt kockázatúnak minősít minden Burnley-Blackburn meccset. A statisztikában a szűken vezető Rovers tovább növelte előnyét, 41 győzelme mellett 37-szer kapott ki a Burnleytől.

A Blackburn a 20. percben egy vitatható büntetővel szerezte meg a vezetést, a Burnley csak helyzetekig jutott, egyenlítenie nem sikerült, ezt nehezen viselték a szurkolók. A rendőri jelentés szerint többen pénzérmékkel dobálták a játékvezetőt és a blackburni játékosokat. Az FA mindkét klubot felelősnek tartja, a stadion biztosításának hiányosságai miatt külön vizsgálatot indít a kiesőhelyen álló Burnley ellen.

Rovatok