Index Vakbarát Hírportál

Tévez a MU-ban két év alatt lőtt ennyit

2010. március 30., kedd 10:07

Carlos Tévez mesterhármasával verte a Manchester City a Wigant a Premier League 32. fordulójában. Az argentin még soha nem teljesített ilyen jól, idén már második tripláját lőtte, fél év alatt eljutott a 19 bajnoki gólig.

A Manchester City továbbra is versenyben van a PL-negyedik helyért, ami BL-indulást jelent: hétfőn az utolsó húsz percben Carlos Tévez mesterhármasával verte a Wigant. A vendégcsapat az 56. perctől Gary Caldwell kiállítása miatt emberhátrányban játszott.

Roberto Mancini menedzser csapatát, de elsősorban Tévezt dicsérte: „Fontos győzelem volt, a Wigan nehéz ellenfél, főleg az első félidőben nem ment úgy, ahogy szerettük volna. A kiállítás után megváltozott a játék. Tévez egészen fantasztikus csatár, és nagyon remélem, hogy így folytatja a bajnokság végéig, mert akkor meglesz a negyedik hely.”

Az argentin a 72. percben lőtte első gólját, majd 12 perc múlva már a harmadikat. Idén nem először triplázott, a Blackburn elleni, január 11-i meccsen is hármat lőtt, ez az évad 12. mesterhármasa a PL-ben.

Tévez élete szezonját futja, ősszel 12 gólt szerzett, január óta 13 tétmeccsen lépett pályára, és 13-szor talált be.

2006 óta játszik Angliában, már biztosan ez a legsikeresebb szezonja. A 2006/2007-es idényben, a West Hamben 29 meccsen 7 gól volt a mérlege, majd két szezonon át a Manchester United futballistájaként 48/19, majd 51/15 volt a mutatója. A szezonból még hét City-meccs van hátra, Tévez eddig 35 találkozón 25-ször talált a kapuba.

Premier League-rekordját, a 2007-2008-as 14 gólt is jócskán megdöntötte, a City-ben bő fél év alatt lőtt annyit bajnokin, mint a MU-nál két teljes idényben: 19 gólját hét hónap alatt szedte össze. (Tavaly a Unitednél öt PL-találattal zárt.)

Rovatok