Index Vakbarát Hírportál

Mészöly Kálmán: Tökön szúrom magam, ha Petry bundázott

2010. április 2., péntek 20:11 | aznap frissítve

Mélységesen felháborítónak tartja a Petry Zsolt ellen felhozott bundavádakat Mészöly Kálmán, aki szövetségi kapitánya volt a magyar válogatottnak, amikor a kapus 25 ezer dollárért állítólag eladta az 1995. szeptember 6-án Isztambulban 2-0-ra elveszített Törökország-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt.

„Visszautasítom és felháborítónak tartom a vádakat. Ha valaki ezt két napja közli velem, azt hittem volna, hogy csak április elsejei tréfáról van szó. Petry Zsolt egy fantasztikus, velejéig tisztességes ember - mondta a 68 éves szakember. - Az a válogatott egy rendkívül jó szellemiségű társaság volt, és Zsolt még ebből a társaságból is kiemelkedett, az egyik legjobb játékosom volt. Ha nem ő véd például a Wembley Stadionban az angolok ellen, akkor 6-0-ra kapunk ki 1-0 helyett.”

Mészöly hozzátette, hogy elképzelhetetlennek tartja azt is, hogy bunda lett volna azon a mérkőzésen. Szerinte abban az állapotban a törökök mindenképpen jobbak voltak, ugyanis ők az Eb-részvételért léptek pályára, míg csapata a sorozat elején kétgólos vezetésről döntetlenre bukott, és az előnyről elvesztett mérkőzések miatt kissé megtört a kvalifikáció végére.

„Még nem beszéltem Zsolttal az ügy kipattanása óta, de hitelrontásért 500 ezer dollárra beperelném ezt a klubvezetőt, aki ilyet állított róla” - jelentette ki Mészöly, aki elárulta, tudott róla, hogy Petry vitás helyzetbe keveredett a Genclerbirligi elnökével.

„Tökön szúrnám magam” - válaszolt arra, hogy mit szólna, ha mégis igaznak bizonyulnának a vádak Petryről.

Az MLSZ állásfoglalásában kiállt Petry mellett: "a cikkben szereplő állítást semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, ezért az ügyben a szövetség nem indít vizsgálatot". A kapus két válogatottbeli társa, Mészöly Géza és Illés Béla szinte elképzelhetetlennek tartja Petryről, hogy eladott volna egyetlen mérkőzést is.

"Nagyon meglepődtem a hír hallatán. Együtt nőttünk fel Zsolttal, és nem ilyennek ismerem őt, nagyon elhivatott ember. Nem tudom ezt feltételezni róla" - jelentette ki Mészöly Géza, aki azon a találkozón volt utoljára válogatott, mindkét török gólt mellőle fejelte Hakan Sükür. A 18-szoros válogatott védő hozzátette, nem tapasztalt semmi gyanúsat a mérkőzés előtt, emlékei szerint Petry egyik gólról sem tehetett.

Rovatok