Index Vakbarát Hírportál

0-3-ról verte ki a MU-t a Bayern München

2010. április 7., szerda 23:10

A Manchester United az első félidőben lefocizta a pályáról a Bayern Münchent, a szünet előtt 3-0-ra vezetett, de az emberelőnybe kerülő Bayern visszaküzdötte magát, és Robben kapáslövésével újra idegenben lőtt góllal jutott tovább. Az elődöntőben a Bordeaux-ban 1-0-ra kikapó Lyon lesz az ellenfele.

Wayne Rooney vállalta a játékot, a 3. percben jó labdát tett a Darren Gibson elé, aki vezette egy darabig, majd 22 méterről, takarásból kapura nyeste. A hátráló védőjétől nem sokat látó Hans-Jörg Butt későn vetődött, a labda a kapu bal alsó sarkába vágódott.

Öt perccel később már kettővel vezetett a United, a teljesen megzavarodott Bayern-védők között újra Rooney adott tökéletes labdát Valenciának, aki egy az egyben megverte a jobbszélen Badstubert, centerezését a bambuló védők közé berobbanó Nani szép mozdulattal, sarokkal húzta a hosszú sarokba.

A Franck Ribéryt leradírozó fiatal jobbhátvéd, Rafael a harmadikat is belőhette volna, de túlizgulta a helyzetét. A Bayern a 39. percben került először komoly helyzetbe, Müller passzából Ivica Olic ziccerben a tökéletesen kimozduló van der Saarba vezette a labdát. A kapusról visszapattanó labda Nani kezére pattant, de a játékvezető nem ítélt büntetőt.

A 41. percben úgy nézett ki, a MU kiüti a Bayernt: újra Valencia keverte meg a német védelem baloldalát, középre gurított, a 16-os vonalán érkező Nani belsővel a léc alá vágta a labdát.

Két perccel később a semmiből jött vissza a meccsbe a Bayern, Olic küzdött meg egy lefejelt labdáért Carrickkel az ötösön, lebirkózta az emberét, és éles szögből a hosszú sarokba gurított.

A németeknek így már csak egy gól kellett a továbbjutáshoz, amihez a manchesteri jobbhátvédtől, Rafaeltől kaptak segítséget: az egyébként kiválóan játszó brazil Ribéry visszarántásáért megkapta második sárga lapját, emberelőnybe került a Bayern München.

A tíz emberrel játszó Manchester előtt adódtak így is a nagyobb helyzetek, Nani, majd Carrick hagyott ki ziccert, a másik kapunál Ribéry bombája, és Mario Gomez csúsztatása volt veszélyes. A 74. percben továbbjutásra állt a Bayern: Ribéry ívelt át balról a 16-os túlsó oldalára egy szögletet, Robben kapásból kilőtte a hosszú sarkot. A holland a Fiorentina elleni nyolcaddöntőben is csapata második, továbbjutást érő gólját lőtte.

A gól után Louis van Gaal lehozta mindkét gólszerzőjét, de hiába jött be Berbatov (Rooney a második félidő elejéig bírta), az emberhátrányban támadó Unitednek helyzetbe kerülni sem volt könnyű. A Bayern München 0-3-ról felállva harcolta ki a BL-elődöntőbe jutást, az egyenes kieséses szakaszban másodszor is idegenben lőtt több góllal jutott tovább.

Bordeaux-ban a 3-1-es előnyben levő Lyon előtt adódott az első két kisebb helyzet, a 18. percben viszont már a hazaiaknak volt ziccerük: Yoann Gourcuff robbant be, és közelről épphogy fölé pörgetett. A Lyon jól megszervezte védekezését, az első félidő végéig már csak egy távoli lövésből alakult ki helyzet, Diarra 30 méterről lőtt óriási kapufát.

A félidő utolsó percében a Bordeaux egy gyönyörű támadás végén szerezte meg a vezetést, Tremulinasz és Jussis játszott össze, előbbi beadása megpattant, az érkező Marouane Chamakh közelről lőtt a kapuba.

A második félidőben nem sokat változott a játék, a Lyon a 0-1-gyel is továbbjutásra állt, nem kellett kitámadnia. A vendégek tökéletesen védekeztek, egészen a hajráig helyzete sem volt a Bordeaux-nak.

A 74. percben Chamakh nem kapott meg egy vitatható büntetőt, a marokkói származású csatár túl nagyot akart esni, a 87. percben pedig Hugo Lloris óriási védéssel mentette meg a kieséstől a Lyont. Az OL története során először játszhat elődöntőt a Bajnokok Ligájában.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
Manchester United (angol)-Bayern München (német) 3-2 (3-1)
gól: Gibson (3.), Nani (7., 41.), illetve Olic (43.), Robben (74.)
kiállítva: Rafael (50., Manchester United)
Továbbjutott: a Bayern München, 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal

Girondins Bordeaux (francia)-Olympique Lyon (francia) 1-0 (1-0)
gól: Chamakh (45.)
Tj: az Olympique Lyon, 3-2-es összesítéssel

Az elődöntőben az Internazionale és a címvédő Barcelonával, a Bayern a Lyonnal játszik. Az első meccseket április 20-án és 21-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik, a döntőtt május 22-én, a madridi Santiago Bernabeu Stadionban játsszák.

Rovatok