Index Vakbarát Hírportál

A MU a Roma elleni 7-1-ben gondolkodik

2010. április 7., szerda 11:39 | aznap frissítve

A Manchester United 2007-ben 7-1-gyel fordított meg egy 2-1-re elveszített BL-negyeddöntős párharcot a Roma ellen, Alex Ferguson szerint a Bayern hasonló erősségű, mint az olaszok voltak. A francia párharcban most a Lyonból hiányoznak kulcsemberek, de 3-1-ről kezdenek Bordeaux-ban.

Szerda este kiderül, valóban egyemberes csapat-e a Manchester United: sokan a müncheni mérkőzésen bokasérülést szenvedett Wayne Rooneynak (és 34 idei góljának) tulajdonítják a manchesteriek sikereit, a MU-nak nélküle kellene 1-2-ről megfordítania a Bayern elleni negyeddöntőt.

Az előjelek nem a legjobbak, a bajnokság csúcsrangadóján a Chelsea az Old Traffordon verte a Unitedet a hétvégén.

Alex Ferguson a 2007-es negyeddöntővel tüzeli a csapatát, amikor a Roma ellen sikerült alaposan megfordítani a párharcot: az 1-2-es első meccs után 7-1-re nyert a United hazai pályán. „Úgy érzem, a Bayern München játékereje nagyjából megegyezik a 2007-es Romáéval” – tette hozzá a Manchester United menedzsere.

„Nagyon tisztelem Louis van Gaalt, kiváló csapata van, amely mindig igyekszik jó futballt játszani – dicsérte ellenfelét Ferguson. – Robben és Ribéry két világklasszis, de nem foglalkozhatunk csak velük, csapatként kell támadnunk és védekeznünk, dominálnunk kell. Az idegenben lőtt gól fontos lehet, egy 1-0-lal tökéletesen elégedett lennék a visszavágón is.”

Ferguson kitért sérült csatárára is, akiről néhány napig olyan hírek érkeztek, hogy vállalhat egy félidőt a visszavágón. „Wayne nem játszik, talán a padra sem ültetem le, de lehet, hogy erre még rá tud beszélni. Nélküle különösen nehéz dolgunk lesz.”

„Hogy a Manchester-e az esélyes? Igen. – kezdte meglepő felütéssel Louis van Gaal. – Rengeteg tapasztalatuk van, hogyan lehet az ilyen párharcokat megnyerni, igazi topklub lesz az ellenfelünk. Különösen a védelmüket irigylem, de a támadósorukban is számos olyan játékos szerepel, akik bármikor eldönthetnek egy meccset. Mi az egész szezonban Franck Ribéry nélkül játszottunk, mégis itt vagyunk, most megnézzük, mit tud a United Rooney nélkül.”

Egyik csapatnak sincs eltiltottja, a Bayern Münchenben Arjen Robben és Daniel van Buyten játéka kérdéses, a Manchesterben Rooney mellett Anderson, Wes Brown és Michael Owen biztosan nem játszhat, John O'Shea és Johnny Evans viszont felépült. A hétvégén mindkét csapat csúcsrangadót játszott a bajnokságban, a MU hazai pályán kapott ki a Chelsea-től, a Bayern viszont idegenben verte legnagyobb ellenfelét, a Schalkét.

Megfordult a helyzet a két francia csapat negyeddöntőjének visszavágójára. A lyoni meccsre a Bordeaux készült sérült, vagy eltiltott kulcsjátékosokkal, a bordeaux-i visszavágón viszont a Lyon nem számíthat sztárcsatáraira, Lisandróra és Sidney Govoura, de a sérült Francois Clerc, és Jean Makoun is alapember lenne.

A Lyon kiváló formában van, a bajnokságban megelőzte a hazai pályán meglepetésre kikapó Bordeaux-t. Az 1-3-ról kezdő bordeaux-iaknál visszatérhet a középpályára az első meccsen eltiltott Diarra, viszont megsérült egy másik fontos fedezet, Fernando, rajta kívül Carrasso és Abdou Traoré játéka kérdéses.

„Hiába jutottunk idáig, az emberek még mindig nem hajlandóak elismerni a Bordeaux-t, ezért nagyon várom a szerdai meccset, hogy egy kiváló Lyon ellen bizonyíthassunk nekik – kezdte Laurent Blanc, a Bordeaux edzője. – Mindenki tisztában van vele, milyen nehéz feladat vár ránk, de ha úgy játszunk, ahogy egy hete Lyonban, és nem követünk el olyan buta hibákat, teljesíteni tudjuk a küldetésünket. Nehéz időszakot élünk, egy ilyen meccsen pont megfordulhat a szerencsénk.”

„Az előny nálunk van, de nem szabad, hogy túlzottan magabiztosak legyünk a visszavágó előtt – mondta Claude Puel, a Lyon edzője. – Ha csak a védekezésre koncentrálunk, könnyen ráfázhatunk, viszont egy gól aranyat érhet, ezért támadni is fogunk. A kétgólos előny soknak számít a BL-ben, de még nem jutottunk be az elődöntőbe, és tudjuk, hogy a legjobbunkat kell hoznunk, hogy odaérjünk a legjobb négy közé. Csak erre a meccsre koncentrálunk, nem foglalkozunk a jövővel.”

Rovatok