Index Vakbarát Hírportál

Sir Alex: Fenyítették a bírót, igazi németek

2010. április 8., csütörtök 10:49

Alex Ferguson szerencsésnek tartja a Bayern München továbbjutását, és dühös a németekre, amiért kiállíttatták Rafaelt, és nem kímélték a sérüléséből visszatérő Wayne Rooneyt. Nem gratulált.

Háromgólos hátrányból ejtette ki a Bayern München a Manchester Unitedet a szerdai BL-negyeddöntőn, a németek az első meccs 2-1-es sikere után negyven perc alatt kerültek óriási hátrányba, de két szépító góllal, 3-2-vel, összesítve 4-4-gyel az elődöntőbe kerültek.

"Mondhatják, hogy mi adtuk el a továbbjutásunkat, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon szerencsétlenek voltunk – kezdte értékelését Sir Alex Ferguson a mérkőzés után. – Münchenben ugyan nem játszottunk jól, mégis volt négy nagy helyzetünk, erre egy megpattanó szabadrúgásból kaptunk egy gólt, aztán egy óriási egyéni hibából a hosszabbításban még egyet.”

"Szerdán mi voltunk a jobb csapat, ez nem vitás, de a mérkőzés hasonlóan alakult: ahelyett, hogy 4 góllal vezettünk volna, a Bayern 3-0-nál talált egy gólt, és ezzel újra nyílttá vált a mérkőzés. A kiállítás természetesen döntő volt, de utána is inkább nekünk voltak helyzeteink, a németek csak Gomez fejesénél jártak közel a gólhoz, miközben mi 10 emberrel kétszer is eldönthettünk volna mindent. Ez van, a szerencse része a játéknak.”

Ferguson kiemelte a kiállított jobbhátvéd, Rafael kiváló játékát, és hozzátette, a tapasztalatlansága miatt lett igazi tragédia számára a mérkőzés. A két vitathatatlan sárgát kapó brazil kiállításáról az UEFA honlapján jóval kevésbé élesen nyilatkozott, mint a MU honlapján.

"Teljes csapattal esélye sem lett volna ellenünk a Bayern Münchennek, simán bejutottunk volna az elődöntőbe, de Rafael kiállítása mindent megváltoztatott. Tapasztalatlan a srác, és ezt a németek kihasználták, utaztak a kiállításra. Ők ilyenek.”

A MU edzőjének nem tetszett, hogy a németek azonnal megrohanták a bírót a szabálytalanság után, és követelték a kiállítást. "Tipikus németek, láttuk már korábban ilyet tőlük, nem meglepő a dolog. Abból a szempontból igazi profik, hogy meglátták a lehetőséget, és azonnal megrohanták a játékvezetőt. Egy apró visszarántás volt, ráadásul 30 méterre a kaputól, az ég áldja meg."

A Bayern-edző egyetértett, a kiállítás döntött a javukra, de csalódott kollégájában "sportszerűtlen kommentjei" miatt.

Ferguson nem csak a kiállítás miatt volt dühös a Bayern játékosaira, hanem a sérült Wayne Rooney rugdosásáért is. A meglepetésre kezdő csatár is lehetett volna óvatosabb néhány helyzetben, de a németek sem kímélték. „Számítottunk rá, hogy a németek rámennek Rooneyra, de bíztunk benne, hogy a játékvezető jól kezeli a dolgokat. Végül nem az döntött, hogy a második félidő elején le kellett cserélnem Rooneyt, hanem az első félidő végén kapott gól, és a kissrác kiállítása. A gyengébbik csapat jutott tovább, ez kétségtelen.”

Rovatok