Index Vakbarát Hírportál

Van Gaal: A MU lefutballozott, de felálltunk

2010. április 8., csütörtök 10:48

A németek edzője szerint a kiállítás döntött a MU-Bayernen, de játékosai hihetetlenek voltak, hogy vissza tudtak jönni 0-3-ról.

Háromgólos hátrányból ejtette ki a Bayern München a Manchester Unitedet a szerdai BL-negyeddöntőn, a németek az első meccs 2-1-es sikere után negyven perc alatt kerültek óriási hátrányba, de két szépító góllal, 3-2-vel, összesítve 4-4-gyel az elődöntőbe kerültek.

A továbbjutás öt perccel az 1. félidő vége előtt eldőlni látszott, az angolok javára, a Bayernt meglephette, hogy a sérültnek mondott Wayne Rooney az első perctől játszott

"Láttam az ellenfél kezdőjét, tudtam, hogy aggresszív lesz a csapata. Megmondtam a játékosaimnak, hogy nekünk is aggresszívnak kell lennünk, de közben fegyelmezettnek is - nyilatkozta az uefa.com-on Louis van Gaal, a müncheniek edzője. - Húsz percig gyengék voltunk, a Manchester United lefutballozott minket a pályáról, de a félidőt egy gyönyörű, csodálatos góllal fejeztük be".

Ivica Olic talált be Michael Carrick ügyetlenkedése után, 3-1-gyel mentek szünetre a csapatok, a vendégeknek egy gól hiányzott a továbblépéshez.

"Félidőben nagyon bíztam benne, hogy visszajövünk a meccsbe, lövünk egyet, és hozzuk az eredményt. A kiállítás volt a kulcspillanat, utána nyugodtan és magabiztosan játszottunk."

Van Gaal a 19 éves jobbhátvéd, Rafael da Silva piroslapjára utal, a United az 50. perctől, majdnem az egész félidőben tíz emberrel játszott a fiatal brazil második sárgája miatt, amit taktikai szabálytalanságért kapott.

A MU-menedzser Sir Alex Ferguson szerint ezen ment el nekik a meccs. A szükséges második gólt aztán Arjen Robben lőtte be, gyönyörűen, kapásból, a skót tréner is magasztalta.

Van Gaal játékosait dicsérte, és kicsit visszaszólt kollégájának: "0-3-ról visszajönni hihetetlen. Sosem fogjuk megtudni, mi lett volna 11 ellen, mert a mérkőzést nem fogják újrajátszani. Könnyű azt mondani, hogy akkor ők nyertek volna. Azt hiszem, Sir Alex csak csalódott. Angliát eddig a sportszerűségéről ismertem, de már három olyan kommentet hallottam tőle, ami nem ezt mutatja, sportszerűnek semmiképp nem nevezném”.

A Bayern-elnök Franz Beckenbauer a klubtörténet legszebb vereségének nevezte a manchesterit. Korábban csapata sosem kapott ki az Old Trafford-stadionban, a vereség most is győzelmet ért.

A németek az elődöntőben a Lyonnal játszanak, ami 3-2-vel búcsúztatta a Bayernt a csoportkörben kétszer legyőző Bordeaux-t. "Inkább a Bordeaux-val találkoztam volna a reváns miatt, de a Lyon is remek rivális, kiverte a Real Madridot" - magasztalta a leendő ellenfelet van Gaal.

A Bayern április 21-én fogadja a franciákat, szűk egy héttel később, kedden lesz a visszavágó.

Rovatok