Index Vakbarát Hírportál

Mexikói minibombázó megy a MU-ba

2010. április 10., szombat 09:37 | aznap frissítve

Chicharito, vagyis Javier Hernandez júniusban lesz 22 éves, csatár, szeret nyerni, nyártól játszik Angliában. Otthon nagy gólokat szerzett.

Leigazolta a mexikói Chivas Guadalajarától a 21 éves Javier 'Chicharito' Hernandezt a Manchester United csütörtökön, ha a tehetség megkapja a brit munkavállalási engedélyt, július 1-től a Premier League-ben futballozik.

Minden bizonnyal nem tagadják meg tőle, mert bár csak négyszeres válogatott, de múlt szeptember óta négy gólnál jár a nemzeti csapatban.

Klubjában 2006-ban mutatkozott be, beállása után öt perccel gólt lőtt, de igazán tavaly ősszel kezdett belelendülni. Idén 11 meccsen 10 gólja van, összesen 64/28-on áll a Chivasban.

Becenevét, Chicharito, vagyis Borsószem termetéről kaphatta, mert csak 172 centi. Alacsonyságát viszont elképesztő combjaival egyensúlyozza, sokkal magasabb védőket is túlugrik, a fejelés egyik specialitása.

Tud persze rúgni is, szerzett bombagólt a tizenhatoson kívülről, pimasz nyeséssel, amikor mindenki beadásra számított, külsővel ziccerben vagy csak simán felcsavarta a sarokba. Gyors és erős, kis mozgékony izomgolyó.

Titok, mennyiért vették, de az árban benne van egy mexikói United-túra, amin megnyitják a Chivas új stadionját.

Sir Alex Ferguson pénteken elmondta, október óta figyelték a srácot, decemberben küldte Mexikóba egyik játékosmegfigyelőjét, majd az események felgyorsultak.

"Még várni akartunk, mert fiatal, de miután bemutatkozott a válogatottban, lépnünk kellett. Négy meccsen néztük meg otthon, mindegyiken gólt szerzett, ha megvárjuk a világbajnokságot, nehezebb lett volna megszereznünk. Múlt héten átküldtünk egy ügyvédet, és megállapodtunk vele" - idézte a MU-honlap a menedzsert.

Hernandez csak a nyári vb után költözik Manchesterbe, viszont már most folyékonyan beszél angolul, ami megkönnyíti beilleszkedését.

"Csatár vagyok, szeretem magam jól érezni a pályán, mindig nyerni akarok és nagy dolgokat elérni" - jellemezte magát első unitedes interjújában Hernandez.

Rovatok