Index Vakbarát Hírportál

Berbatov viszi el a balhét a MU-nál

2010. április 13., kedd 13:45

A klub 10 nap alatt mindent elbukott, a bolgár három kulcsmeccsen vallott kudarcot. Benzema vagy Dzeko jön helyette?

Kiesett a BL-ből, a bajnokságban minimálisra csökkentek az esélyei a Manchester Unitednek, miután három kulcsmeccséből egyen sem tudta hozni a szükséges eredményt.

Két hete a Bayern München 2-1-re verte az angol bajnokot a Bajnokok Ligájában, amit meg lehetett volna fordítani, de a visszavágó 3-2-je a németek továbbjutását jelentette.

A két meccs között a Chelsea ment az Old Traffordra – mint kiderült tényleg – kvázi bajnoki döntőre, és 2-1-re győzött. A MU kétpontos lépéshátrányba került, de vasárnap Blackburnben javíthatott volna esélyein: nem tudta viszont legyőzni a helyi csapatot, csak 0-0-ra volt képes, így riválisa kedd este pótolt meccse után már négy ponttal vezethet előtte.

Sir Alex Ferguson menedzser a hétvégén elismerte, a Chelsea szuperfavorit, nem hozták a meccseket, a bajnokság a londoniak kezében van.

A Chelsea- és a Blackburn-meccset kihagyta Wayne Rooney bokasérülése miatt, a Bayern elleni visszavágón egy órát játszott, a United 3-1-es továbbjutó helyzetbe került, lecserélése után kapta be a végzetes gólt.

Dimitar Berbatovnak kellett volna helyettesítenie az angolt, a Chelsea és a Blackburn ellen végig a pályán volt, a Bayern ellen húsz perc alatt kellett volna gólt kiharcolnia, de a 200 perc alatt szinte helyzetbe sem került.

Kevés lehetőségét kihagyta, Rooney nélkül a közel három és fél óra alatt a MU egy gólt szerzett, a 18 éves Federico Macheda - a Michael Owen sérülése miatt megmaradt egyetlen használható csatár - szépített kézzel a chelsea-s 1-2-n.

Ferguson még múlt pénteken is azt mondta, bízik Berbatovban, de újabb bukása után a The Sun úgy értesült, kezd kiábrándulni belőle. A bulvárlap információját a The Telegraph is átvette, a sajtó szerint a 31 millió fontos klubrekordért 2008 nyarán szerződtetett 29 éves bolgárt eladják a nyáron. (A The Sun fotóján a játékos nevével viccelt, az off azt jelenti, kifelé.)

Szerződése egy év múlva lejár, így ez az utolsó pillanat, hogy pénzt kapjanak érte vagy cserealapnak használják. A hosszabbítás fel sem merült, bár a kezdetben 2012-ig szerződtetett Nani és a Da Silva-fivérek mind hosszabbítottak legalább két évvel.

Az újságok állítják, Karim Benzema a kiszemelt helyettes, akit egy éve 25 millió euróért meg akart szerezni Ferguson, de a Real Madrid ráígért közel 10 milliót, és elvitte. A francia viszont nem illeszkedett be Spanyolországban, Gonzalo Higuain és Raúl cseréje. A napokban elmondta, nem akar elmenni, és a közelgő edzőváltásban is bízhat.

Ferguson az ősszel többször dicsérte Edin Dzekót is, főleg mikor a Wolfsburg csatára remekül játszott, és gólt fejelt az Old Trafford-i BL-meccsen. A bosnyák statisztikája kimagasló, az előző és a jelenlegi Bundesliga-idényben 45 gólt szerzett 62 meccsen, ami 0,73 gól/meccses átlag. Statisztikája jobb Rooneyénál, Cristiano Ronaldóénál, Ibrahimovic és Drogba is mögötte van, csak Higuain (0,79) és a legjobb Lionel Messi (0,84) előzi meg.

A németek a Bild szerint 40 millió euróra tartják, de az biztos, tavaly húszért nem engedték el a Milanhoz.

Ferguson elmondta, nyáron nem tervez bevásárlást, keretével elégedett, talán ha egy új játékost igazol, kiköltekezni nem fog. A múlt héten megszerzett egy 21 éves mexikói csatártehetséget, Javier Hernandezt, de a srác Európában még nem bizonyított, így rizikós lehet csak rá építeni.

Rovatok