Index Vakbarát Hírportál

200 millió euróból épülhet az új Juventus

2010. április 15., csütörtök 15:04

Kész a klub válságterve, bárki lesz is az edző nyártól, újra bajnokesélyest kell csinálnia a csapatból. Rafa Benitez a liverpooli célpontok miatt is fontos jelölt.

A története egyik leggyengébb szezonját futó Juventusnál komoly változásokról döntöttek. A másodosztályból visszatért csapatnak a válságtervek szerint 2010-re kellett volna újra bajnokesélyesnek lennie, de hiába költöttek nyáron sokat, negatív rekordokat döntöget a csapat.

A klubnál folyamatosan tárgyalnak szakemberekkel, a legkitartóbb pletyka a Liverpoollal szintén csúnyát bukó Rafa Benitezről szól, de korábban hasonlóan biztosra vette mindenki Marcello Lippi, majd Cesare Prandelli érkezését is.

Egy biztos, az új edzőnek nem lesznek anyagi gondjai. A bajnokságra törő klub 200 millió eurót költene a következő 3 évben, ennek csaknem felét akár a mostani átigazolási szezonban. Ezen kívül a menet közben játékosok eladásából befolyó összeget is visszaforgatnák a csapatba.

A Juventust valóban újjá kell építeni: a kulcsjátékosok idősek, a fiatalok egy része nem elég jó, vagy állandóan sérült. A nyáron igazolt Felipe Melónak szinte biztosan mennie kell (a 25 millió euróért vett szűrőé lett idén az Arany Szemetes-díj), az új edzőtől függ, megtartja-e a másik nagy nyári igazolást, a szintén csalódást keltő brazil Diegót.

A távozókért remélt összeg mellett is sokat kell költenie a Juventusnak, hiszen olyan játékosokat szeretne leigazolni, mint Fernando Torres és Javier Mascherano (Benitez érkezése nyilván megkönnyítené a két liverpooli szerződtetését), de hallani Edin Dzeko és David Villa nevét is. A hazai sztárok közül a Sampdoria csatára, Giampaolo Pazzini a legfőbb jelölt.

Rovatok