Index Vakbarát Hírportál

40 méterről lőtt gólt, nyert a Barcelona

2010. április 15., csütörtök 00:07 | aznap frissítve

A Barcelona simán verte a Deportivo La Corunát a spanyol bajnokság 32. fordulójában, a katalánok második gólját Pedro távolról emelte. Vadócz Krisztián játszott az otthon ikszelő Osasunában, otthon kapott ki az utolsótól az Atlético Madrid.

A Barcelona lefutballozta a pályáról a Deportivo La Corunát, a vendégek a spanyol bajnokság középmezőnyében állnak, de klassziskülönbség volt a két csapat között. A címvédő a 16. percben szerzett vezetést, Xavi passzából Bojan lőtte az első hazai gólt.

A szünetig már csak helyzetek voltak, és a második félidőben is sokáig kellett várni a mindent eldöntő gólra, ami végül a 69. percben született meg. Egy Barca-kontra végén Aranzubia a kapujából kifutva elrúgta a labdát Dani Alves elől, a felszabadítást jó 40 méterről Pedro emelte a kapuba a visszafutó kapus és a védők feje fölött.

Három perccel később Yaya Touré szerezte a harmadik barcelonai gólt, a védekező középpályás egy szöglet után elépattanó labdát lőtt közelről a Depor kapujába, Aranzubia csak beleütni tudott.

A hátralevő időben a Barcelona a közönségét szórakoztatta, de egyik szép támadásából sem tudott gólt szerezni. A Barca hat ponttal vezeti a La Ligát a csütörtökön az Almeria otthonában játszó Real Madrid előtt.

Az Atlético Madrid hazai pályán kapott ki az utolsó helyen álló Xereztől, ezzel a vendégeknek maradt némi esélyük a bennmaradásra, hat ponttal vannak lemaradva a már bennmaradó Málaga mögött.

A Vadócz Krisztiánnal kezdő Osasuna Walter Pandiani góljaival kétszer is vezetett, de a Málaga mindkétszer egyenlített a két kiállítást is hozó meccsen.

A kiesés elkerüléséért küzdő csapatok meccsén a Racing 3-1-re verte az Espanyolt, amely Kameni kiállítása miatt egy félidőt emberhátrányban játszott. A Zaragoza 1-1-re végzett a Mallorcával, a vendégek egy pontjukkal is a 4. helyre ugrottak.

Primera División, 32. forduló:
Atlético Madrid-Xerez 1-2 (1-1)
gól: Forlán (12.), illetve Bermejo (9.), Armenteros (72.)

Osasuna-Málaga 2-2 (1-1)
g: Pandiani (10., 48.), illetve Caicedo (31.), Baha (76.)
piros lap: Sergio (90.), illetve Gonzales (90.)

Racing Santander-Espanyol 3-1 (1-1)
g: Tchite (37., 50., mindkettőt 11-esből), Arana (90.), illetve Ivan Alonso (33.)
piros lap: Kameni (Espanyol, 46.)

Real Zaragoza-Real Mallorca 1-1 (1-1)
g: Suazo (22.), illetve Rúben (13.)

FC Barcelona-Deportivo La Coruna 3-0 (1-0)

g: Bojan (16.), Pedro (69.), Touré (72.)

Rovatok