Index Vakbarát Hírportál

Poroltóval oszlatták az Újpest-szurkolókat

2010. április 15., csütörtök 09:37 | aznap frissítve

Botrányos jelenetekkel ért véget a szerdai ZTE-Újpest Magyar Kupa-elődöntő. A vendégek nehezen viselték a döntetlennel járó kiesést, amellyel a zalaiak történetük során először jutottak a döntőbe.

A csapatuk kiesését jelentő 0-0 után után a pesti szurkolók randalírozni kezdtek a szerdai ZTE-Újpest-kupameccsen. Tüzet gyújtottak a szektorukban, majd székeket téptek fel, és a rohamrendőrök felé dobálták a pályára.

A rendezők a rendőrökkel együtt próbálták megfékezni az újpestieket, előbb poroltóval, majd könnygázzal. Végül sikerült őket kiterelni a szektorból, de ezzel nem ért véget a balhé.

A Zalai Hírlap úgy tudja, a stadionon kívül tovább folyt a garázdaság. Már a meccs előtt nagy erőkkel kivonuló rendőrök később rendet tettek. Elemzik a felvételeket, azok alapján döntenek, valószínűleg csoportos garázdaság miatt indítanak eljárást.

Fenyvesi László, a városi üzemeltetési gondnokság vezetője az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy az anyagi kár, amit a drukkerek okoztak, nem jelentős, 10-15 ezer forint. A vasárnapi bajnokiig 8-10 széket kell majd újra rögzíteni a helyére, illetve a szektorelválasztó kerítést kell egy helyen javítani. Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője jelezte, hogy a vendégszektort kamerákkal figyelik a stadionban, s a felvételeket a klub átadja a helyi rendőrségnek.

Rovatok