Index Vakbarát Hírportál

A Real kirúgottjai a BL-döntő küszöbén

2010. április 22., csütörtök 19:56

A nyári kiárusításban Madridból elküldött Arjen Robben és Wesley Sneijder a hátukon viszik a madridi BL-döntőbe csapataikat. A Real már régen kiesett, a kirúgott játékosok helyére igazolt sztárok eddig keveset, vagy még annyit sem mutatnak.

„Lehet, hogy a nyáron odaállok a Bernabeu elé, és leigazolom azokat, akiket a Real Madridtól elküldenek” – mondta Arsene Wenger, az Arsenal edzője, amikor a nyári igazolásairól kérdezték. A francia szakember hozzátette, nagyon meglepődött, amikor Arjen Robbent, és Wesley Sneijdert kitették Madridból, azon viszont nem, milyen jól játszik a két holland új csapatában.

Wesley Sneijdert hiányposztra vette az Inter, és nagyon belenyúlt az irányítóval. A holland tökéletes kapocsként működik a középpálya és a csatársor között, emellett gólerősen is játszik, komoly szerepe van abban, hogy évek vergődése után az Inter közel került a BL-döntőhöz. Sneijder a kontrajátékban is tökéletesen használható, 40 méteres passzai vannak, nem egy gólt lőttek a milánóiak az indításaiból.

A Bayern is óriásit húzott Robbennel, a szélső fél év alatt vezérré nőtte ki magát Münchenben. Robben rengeteg fontos gólt szerzett már idén, a Bayern BL-menetelése mellett a bajnokságban is gólerős, egyértelműen a csapat legjobb játékosa lett.

A Bayernnél Robben a házi gólkirály a BL-ben, négy gólja közül kettő továbbjutást, egy győzelmet ért a bajoroknak. Sneijder eggyel kevesebbet lőtt, de három góljával így is az Inter második legeredményesebbje, öt gólpasszánál az egész sorozatban nem adott többet senki.

A Real Madridnál a helyükre hozott sztárok nem hozzák magukat, a BL-nyolcaddöntőben a Lyon verte ki őket. Az egyetlen megmaradt holland, Rafael van der Vaart nem nagyon játszik, a Sneijder posztjára rekordösszegért igazolt Kakának borzalmas szezonja van, értékelhető megoldása is alig akadt.

Rovatok