Index Vakbarát Hírportál

7 átszállással, 1 nap alatt Madridban a Pool

2010. április 22., csütörtök 15:23

Az izlandi vulkánkitörés miatti légtérzár a Liverpoolt is arra kényszerítette, hogy kedden vonattal vágjon neki Madridnak, ahol csütörtökön Európa Liga elődöntőt játszik az Atletico Madriddal. A táv kétezer kilométer volt, 24 óra alatt leküzdötték kis csalással.

Először strandlabda, most meg vulkán - írja viccesen a Telegraph a Liverpool keddi és szerdai megpróbáltatásaival kapcsolatban. Rafa Benitez és csapata az izlandi vulkán miatt nem tudott repülővel elindulni Madridba, ahol csütörtökön Európa Liga elődöntőt játszik az Atletico Madriddal.

A ránézésre is sűrű program egy hétfői, West Ham elleni, 3:0-ra megnyert bajnokival kezdődött, kedd délután negyed háromkor már vonatra is ült a keret, a távolság kétezer kilométer.

Buszoztak, majd vonattal lementek Londonba, átszálltak, átvágtak a csatorna alatt, estére már Párizsban voltak. Itt úgy feküdtek le, hogy ha a légtérzárat felfüggesztik, talán repülővel mehetnek Madridba. Felfüggesztették, de végül mégis maradtak az eredeti tervnél, TGV-vel Bordeaux-ig, onnan repülővel tovább.

Épp egy nap után, 75 perces légi út végén szerdán negyed háromkor landoltak Madridban. Rafa Benítez menedzser a vonaton még interjút is adott, kisebb sajtótájékoztatót tartott.

A Telegraph újságírója végig a csapattal volt a négy busz-, három vonat- és egy légietapól álló kalandon, ami hasonló lett, mint a Barcelona milanói buszutazása.

A Liverpool idei szezonja eddig gyenge: ősszel kiesett a Bajnokok Ligájából, a bajnokságban csak hetedik, a BL-t érő negyedik helyről lemaradt. Az EL-re hajt a bajnokságban, az Atletico elleni elődöntő ezért is különösen fontos.

Nem lesz könnyű párharc, főleg mert Fernando Torres, a csapat leggólerősebb csatára térdsérülés miatt már nem játszhat a szezonban.

Rovatok