Index Vakbarát Hírportál

Nem Robben szerezte a Bayern gólját

2010. április 22., csütörtök 10:10

Érthetetlen, az UEFA miért nem Thomas Müllernek adta a gólt, ha nem pattan meg a fején a labda, nem megy be.

A hivatalos UEFA-honlap szerint is Arjen Robben lőtte a Bayern München győztes gólját a Lyonnak a szerdai 1-0-ás BL-elődöntő első meccsen, bár a visszajátszásokból jól látszik, a labda Thomas Müller fejéről pattant be.

A húszéves támadó középpályás lehajolt ugyan, hogy ne keresztezze a labda útját, de nem eléggé, ami a németek szerencséje lett. A hátsó kamerából ugyanis tökéletesen - a többiból jól - látszik, hogy Lloris kapus elindul a balra tartó lövésre, ami a félúton kapott gellertől csapódik a másik irányba, így a franciának esélye sincs elérnie.

A szabályok szerint, ha ellenfél ér bele, a gól szinte mindig a támadóé, de ebben az esetben egyértelműen a tehetséget illetné.

Müllert tavaly nyáron vitte föl végleg az első kerethez Louis van Gaal edző, a csapat egyik legjobbja, a bajnokságban tíz, a Német Kupában négy, a BL-ben - hivatalosan - két gólja van. A Lyon-meccs után azt mondta, örül, hogy kihagyta a fodrászt a héten, érintése ennek köszönhető.

Robbennek ez volt a negyedik találata a Bajnokok Ligájában ebben a szezonban, előtte a Fiorentina és a Manchester United ellen is ő rúgta tovább a Bayernt a mostaninál nagyobb lövésekkel.

Rovatok