Index Vakbarát Hírportál

Barca-Real: az utolsó körig kergetőzhetnek

2010. április 26., hétfő 11:07

Az európai topligákban folytatódnak szoros versenyfutások: a Roma hazai pályán kapott ki, és nem tudta visszaelőzni az Intert, és a Bayern München előnye is elfogyott a Schalkéval szemben, a Chelsea-MU párharc a hétvégén eldőlhet.

A Manchester United rangadót nyert, az utóbbi hetekben a Chelsea-t és az Arsenalt is legyőző Tottenham hiába állt a 81. percben 1-1-re az Old Traffordon, Giggs és Nani eldöntötték a meccset, ezzel az élre lőtték a Unitedet. A Chelsea stílusosan előzött vissza vasárnap délután, 7-0-ra mészárolta le a Stoke Cityt, Carlo Ancelotti szerint fél kézzel már fogják a bajnoki trófeát.

A mindent eldöntő forduló várhatóan nem az utolsó lesz, hiszen május 9-én a Chelsea a Wigant, a MU pedig a Stoke-ot fogadja, a most következő, 37. játéknapon viszont óriási előzési lehetősége lesz a Unitednek.

A Chelsea Liverpoolban játszik, és bár jó formában van, az Anfielden győzni még egy ilyen gyenge Pool ellen sem könnyű feladat. A londoniak mellett szól, hogy a liverpooliak is tudják, ha legyőzik a Chelsea-t, jó eséllyel bajnokot csinálnak a gyűlölt ellenség MU-ból, amely a Sunderland otthonában szintén nehéz meccsre készül.

Elfogyott a Bayern München előnye

Miután a Bayern idegenben is legyőzte a Schalkét, úgy nézett ki, nem sok izgalom marad a Bundesliga hajrájára. Két fordulóval a zárás előtt mégis pontegyenlőség alakult ki a két élcsapat között, a bajorok a Mönchengladbach otthonában hagytak két pontot, a Schalke pedig – nem teljesen megérdemelten – győzött Berlinben, és valószínűleg egyúttal kiejtette a Herthát.

A Bayern az egymás elleni összevetésben, és a gólkülönbségével (+ 13 a Schalkéhoz képest) is jobb ellenfelénél, ráadásul a következő körben a Bochumot fogadja, a Schalke pedig rangadót játszik a Werderrel, és az utolsó játéknapon is a bajoroké a könnyebb feladat: a Herthához utaznak, a gelsenkircheniek a Mainznál lépnek pályára.

Vége a Roma hihetetlen sorozatának

A Roma október vége óta először kapott ki, a Sampdoria elleni hazai vereség könnyen a bajnoki címébe kerülhet. A Samp nem sokat tett a győzelemért (pedig nagyon kellett nekik is, a 4. helyért hajtottak), mégis nyerni tudott 80 ezer római szurkoló előtt. Most már az Atalantát legyűrő Inter kezében van az arany sorsa, ha nem botlik Jose Mourinho csapata, bajnok.

A gólkülönbség nem számít, a Serie A-ban az egymás elleni eredmény rangsorol, így a 2 pontos hátrányba került Romának az is elég lenne, ha az Inter egy döntetlent játszana a hátralevő 3 fordulóban, a fővárosiak pedig minden meccsüket hoznák. A szoros befutót valószínűsíti, hogy az Internek még van egy BL-elődöntője (és talán egy döntője is) a Barca ellen, és egy kupadöntője pont a Romával.

Kétcsapatos bajnokság Spanyolországban

A mezőny 3. legjobb csapatára bő 25 pontot verő Barca, Real kettős tovább folytatja versenyfutását, a 34. játéknapon egyikük sem botlott. A Barcelona nyögvenyelős meccsen gyűrte le az utolsó helyezett Xerezt, Guardiola nem is tudta pihentetni az összes játékosát, mert félő volt, hogy a harcias vendégek elvisznek egy pontot a Camp Nouból.

A Real sem parádézott, a csaknem egy teljes félidőt emberhátrányban játszó Zaragoza otthonában csak Kaká 82. percben szerzett góljával tudott győzni, amit egyébként megérdemelt, hiszen sokkal többet tett a sikerért, mint ellenfele. Spanyolországban még négy forduló van hátra, a Barcelona egy ponttal vezet, de a mezőny és a két sztárcsapat közti iszonyatos különbséget látva elképzelhető, hogy már egyikük sem botlik.

Rovatok