Index Vakbarát Hírportál

Négy év után FTC-Újpest az NBI.-ben

2010. április 30., péntek 14:20

Szinte biztosan telt ház előtt kezdődik négy év után az első Ferencváros-Újpest bajnoki rangadó a Soproni Liga 25. fordulójában. A döntetlen egyik csapatnak sem jó, az FTC győzelme esetén négy pontra feljönne az Újpest mögé, a vendégek a 3. helyre hajtanak, de ehhez nyerniük kellene az Üllői úton.

Négy év után bajnoki mérkőzésen fogadja az Újpestet a Ferencváros az Üllői úton. Április 20-án a Ligakupában találkozott a két csapat, de az alacsony presztízsű sorozat után egészen más hangulatú, és a korábbi évek Fradi-Újpestjeit idéző rangadót rendeznek pénteken 19 órától.

A telt ház szinte biztosra vehető, az újpestieknek fenntartott jegyeket napok alatt elkapkodták, de hiába kértek további 250 belépőt, a Ferencváros biztonsági szempontokra hivatkozva elutasította a kérést. Az újpesti szurkolók szokás szerint csak a számukra fenntartott különmetróval mehetnek az Üllői útra, aki külön érkezik, nem mehet be.

Craig Short, a Ferencváros edzője a klub honlapján elmondta, nem újdonság neki a derbihangulat. „Az élcsapatok ellen általában jobban teljesítünk, a Debrecenel és a Videotonnal szemben is felszívta magát a csapatom, és ugyanezt várom az Újpest ellen is. Ha a biztonságos védekezésből indított támadásainkat sikerül befejeznünk, nemcsak az edzősködésem alatti veretlenségünket őrizzük tovább.”

Lipcsei Péter, aki az utolsó rangadójára készül, úgy fogalmazott, egy ilyen meccs előtt senkit nem kell motiválni, Tóth Bence pedig nagyon várja, hogy olyan hangulatban futballozhasson, amilyen csak az FTC-Újpest meccsen van.

Az elrontott ősz után a Ferencváros jobban teljesít tavasszal, de a 7. hely még messze nem az, amit a szurkolók várnak a csapatuktól. Az Újpesttől is elküldték a csapat angol edzőjét, William McStay távozása óta az eredmények jobbak lettek, de Mészöly Gézával sem brillírozik az Újpest.

Ezzel kapcsolatban Simek Péter úgy fogalmazott, „jelenleg fontosabb, hogy gyengébb játékkal is szállítsuk az eredményeket, mint hogy jól játszva kikapjunk”. Simek nem az egyetlen újpesti, aki vendéggyőzelemre számít, Rajczi Péter azt is hozzátette a Pepsifocin, hogy szeretné megtartani jó szokását, gólt szerezne a magyar bajnoki csúcsrangadón. „A döntetlen senkinek nem jó, mindkét fél győzni akar” – tette hozzá az újpesti csatár.

A Ferencvárosnál Rafe Wolfe, az Újpestnél Kabát Péter sérülése jött rendbe, mindketten pályára léphetnek. A hazaiaktól hiányozni fog Kulcsár és Mamics, a vendégek pedig kitették a keretükből a szerb Ivan Dudicsot. A mérkőzést a legjobb magyar játékvzető, Kassai Viktor vezeti.

Rovatok