Index Vakbarát Hírportál

Ollózós bombagólt lőtt a Real-nevelés

2010. május 5., szerda 11:33

A spanyol bajnokság 36. fordulójában a Getafe-Sporting Gijon meccs Roberto Soldado fantasztikus góljától marad emlékezetes.

Fontos meccset játszott a spanyol bajnokság 36. fordulójában a Getafe és a Sporting Gijon. Előbbi a forduló előtt a hetedik helyen állt, egy hellyel lemaradva a még Europa Ligát érő hatodiktól, míg a Sporting a kiesés elkerüléséért küzd, három ponttal előzte a 18. Tenerifét.

A vendégek az első negyedórában szereztek vezetést, a Getafe második félidő elején parádés góllal egyenlített. A 47. percben a jobbhátvéd, Miguel Torres tette középre, Roberto Soldado pedig a kapunak háttal, ollózva állította be a végeredményt.

A 24 éves Soldado Real-nevelés, 2000 és 2008 között állt a klub alkalmazásában, de a felnőttcsapatban három év alatt csak 16 meccset kapott. 2006-ban kölcsönadták az Osasunának, a Getafe 2008 júliusában szerződtette négy évre, 4 millió euróért. Az eddigi három szezonban 81 meccsen 51 gólt szerzett, idén már 13-nál tart. 2001 óta végigjárta az összes korosztályos spanyol válogatottat, 2007-ben kétszer a felnőttek között is pályára lépett, azóta viszont elfelejtették.

A Getafe feljött a hatodik helyre, a Sporting pedig négy ponttal lépett el a kieső zónától.

Rovatok